Feiret 10 år med fisk og skalldyr

Fiskehandler Karl Alberth Hansen har lyktes i en næring der mange før han har feilet. Lørdag feiret bedriften 10 år med blodslit, fisk og skalldyr.

Karl Alberth Hansen i Karls Fisk og Skalldyr markerer jubileum etter 10 år med fisk og skalldyr på menyen.

LOT CHAMPAGNEN FLYTE: Karl Alberth Hansen kan feire 10 år som fiskehandler, i en solid og gjeldfri bedrift.   Foto: Tom Benjaminsen

RAKETT: Daglig leder i Oldervik fiskeindustri, Hans Ivar Pedersen, beskriver jubilanten som «en rakett». Her sammen med Tove Isaksen og Lena Bendiksen.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Da Hansen startet Karls fisk og skalldyr hadde han ikke drømt om at bedriften 10 år senere skulle være gjeldfri, solid og ha 8 heltidsansatte.

– Men jeg var kommet i en alder der jeg tenkte at nå skal jeg prøve. Så jeg sluttet i jobben og tok en sjanse, sier sjefsjubilanten.

Noen suksessoppskift har han ikke, annet enn å bygge stein på stein, og jobbe hardt.

– Vi har hatt en nøktern drift, og det har gjort at vi har lyktes. I dag har vi ikke lån, og alt vi eier er betalt for, sier Hansen.

Små marginer

Bedriften har i dag 8 fast ansatte og et varierende antall deltidsansatte. Kjernevirksomheten er den samme, fisk og skalldyr, med egen produksjon.

– Vi er snart den eneste bedriften i Tromsø kommune som bearbeider fisken vi selger. Mange aktører har også eierne sine i Oslo, men her er eierne til stede i bedriften, og det vises i bunnlinjen, sier Hansen.

Kurven går nemlig kun oppover for fiskehandleren fra Oldervik, i ei næring der små svingninger gir store utslag.

– Det er klart at vi har gått på en smell av og til, men vi har hatt ryggrad til å takle det. Senest i går hadde vi en smell på 300.000 kroner, da Enghav gikk konkurs. Det er penger vi må hente inn, men det skal vi klare, sier Hansen.

Ramlet om

Men det å gå på en smell, har Hansen også gjort seg personlige erfaringer med. I 2007 datt han om på fryselageret. Etter tre dager i respirator våknet han, og etter å ha kjempet seg tilbake, måtte han erkjenne at jobben var for mye for en mann.

– Da skjønte jeg at jeg var nødt til å ansette en mann til, for det er faktisk fullt mulig å jobbe seg i hjel, sier Hansen.

På jubileumsfesten fredag hadde Hansen til forandring kun en arbeidsoppgave, nemlig å ønske de 100 gjestene velkommen. Både kunder, leverandører og samarbeidspartnere gjorde stas på jubilanten, som fortsatt synes han har verdens beste jobb.

– Det er en jobb som jeg lever for, og ei næring som jeg er med på å drive fram. Jeg synes fortsatt det er kanonartig, sier Hansen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter