Fikk jobbtilbud på spillsamling

Jørn Lomax (24) og Stig Roar Karlsen (28) ønsker å jobbe med spillutvikling. Etter dagens JoinGame er de ett skritt nærmere.

Jørn Lomax (24) og Stig Roar Karlsen (28). 

nyheter

De to studerer integrert master i informatikk, og var tirsdag med på JoinGame - en workshop for spillutviklere og de som ønsker å drive med spillutvikling.

– Jeg kom hit for å få vite mer om bransjen, hvordan man kommer inn i bransjen og å bygge et nettverk, sier Lomax.

Karlsen er også interessert, og har lyttet nøye til Kim Daniel Arthurs foredrag om spillselskapet Playfishs oppturer og nedturer.

Det er interessant å høre om hva andre har gjort, sier Karlsen som i løpet av intervjuet får et prikk på skulderen fra spillselskapet Plus Point som ønsket kontakt med studentene.

– Dette er jo kjempegøy. Jeg synes prosjektet Plus Point jobber med nå virker utrolig interessant, sier Lomax og avslutter lattermildt:

– Jeg kom jo hit for nettverksbygging.

Stor optimisme

Tromsøs spilleventyr startet med selskapet Playfish, som etter noen år ble solgt til spillgiganten Electronic Arts for svimlende 2,4 milliarder kroner i 2009. Deretter la selskapet ned.

– Men det er det mye av denne workshopen handler om — en ny start, sier Kristina Halvorsen i JoinGame.

– I etterkant av Playfish har Tromsø hatt en utrolig oppblomstring i spillindustrien. Flere nye selskaper har kommet opp, og alle jobber med spennende ting, sier Halvorsen.

– Poenget med denne workshopen er å samle aktørene på en felles plattform — å sette studenter i kontakt med spillutviklere, men også sette profesjonelle aktører i kontakt med hverandre.

Det er første gangen JoinGame arrangerer workshop i Tromsø.

Plass til flere

Etter en runde rundt i lokalet er det klokkeklart at positivismen er stor, og at dette er en industri i vekst i Tromsø.

-Det er et flott og voksende miljø med utrolig mange flinke folk, sier Jorg Hauan i spillselskapet The Arctic og sier det er plass til mange flere aktører.

– Spillmarkedet er et internasjonalt marked, og det er en industri i vekst.

Firmaet Greenlit Games er et av selskapene som dukket opp i kjølvannet av Playfish.

– Vår første spill er ute nå, og vi har akkurat levert fra oss et til, sier Stian Hansen i Greenlit Games og fortsetter:

– Nå setter vi i gang med produksjonen av et nytt spill vi regner med skal være ute i løpet av våren 2014.

Plus Point har også prelansert et spill som skal engasjere barn i resirkulering og øko-spørsmål.

– Tromsø har et fantastisk miljø, og vi jobber mye på tvers av firmaene, sier Ismet Bachtiar i Plus Point.

– Vi deler mye, og for oss er det den eneste måten å lære på, sier Bachtiar.

Også Playfish-gründer Kim Daniel Arthur ser lyst på Tromsøs spillfremtid:

– Det er mye som rører seg her, både på etableringssiden og det som skjer på universitetet. Jeg tror Tromsø er godt rustet for fremtiden. Det virker som om det er et generasjonsskifte i bransjen, noe som kan være veldig bra, sier Arthur.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter