Her er Tromsøyas dyreste boligtomt

Tomta i Trollbakken koster nesten tre millioner.

LUKSUSTOMT: Vibeke Pedersen selger denne tomta til nesten tre millioner kroner.  Foto: KENT-EINAR MYRENG

nyheter

Side om side i Trollbakken ligger to tomter for salg. En for 2.950.000 kroner og en for 2.750.000 kroner. Beliggenheten forsvarer prisen, mener salgsleder Vibeke Pedersen i Totalrenovering.

– Beliggenheten er avgjørende for hvilken pris det er mulig å oppnå på boligtomter. Disse tomtene er perfekte til å bygge eneboliger på, og de er populære siden de ligger i et sentralt og populært område. Dette er de dyreste tomtene vi har, sier Pedersen.

Småbarnsfamilier

Selv om prisen ligger nesten en million kroner over de andre tomtene på Tromsøya, som er lagt ut for salg på Finn.no, mangler det ikke på interessenter til luksustomten.

LER OGSÅ: De 20 dyreste boligsalgene i oktober

– Det er flere som har vært interesserte i tomtene, både den til 2.750.000 kroner og den til 2.950.000 kroner. Den dyreste tomta er allerede reservert til en barnefamilie. Det er et fint område for småbarnsfamilier da Trollbakken er et rolig strøk uten mye bråk og med nær tilgang til nødvendigheter som skole og barnehage, sier salgslederen.

– Jeg vet ikke om noen andre tomter som ligger ute til salg, som har like fin beliggenhet som denne, legger hun til.

Tror på raskt salg

Trass en svimlende pris tror Pedersen tomtene selges raskt.

– Når interessenter melder seg og tomten ønskes reservert før annonsen i det hele tatt har havnet på Finn er det åpenbart at tomter som dette er veldig ønsket i Tromsø.

Da Totalrenovering kjøpte tomtene sto var det med hus. Etter en stund ble boligene revet, og tomtene selges som de er — uten krav om binding til selskapet.

– Da vi kjøpte denne eiendommen sto det et eldre hus her som vi nå har fått fjernet slik at tomta kan gi plass til to boliger. Vi har fått mange henvendelser på eiendommene. Flere så på det som en fin tomt å bygge drømmehuset på, og derfor selger vi nå bare tomta, slik at kjøperne kan bygge det huset de anser som perfekt for dem, sier Pedersen.