Satser på billig brudestyling

Elevene ved frisørlinjen på Breivang videregående skole skal torsdag bryne seg på rask og effektiv brudestyling.

KLAR FOR BRUDESHOW: Surisak Duad Thoisong og Charlotte Henriksen stiller her opp som brud og brudgom, mens Pauline Bjørke ordner brudens hår. 

nyheter

Andre etasje på Fretex i sentrum er fylt til randen med brudekjoler etter at de fikk en gigantisk donasjon med 100 ubrukte brudekjoler fra et konkursbo.

Nå skal disse vises fram i form av et brudeshow som skal foregå på Fretex på torsdag. Med på laget har Fretex fått VG2 på frisørlinjen ved Breivang.

Billige løsninger

– Vi håper å vise at man kan gifte seg uten å bruke for mye penger på både kjole, sminke og hår. Det går faktisk an å velge litt billigere løsninger, sier Elin Larsen, butikkleder på Fretex i sentrum.

Elevene forteller selv at de ser fram til å fikse hår og sminke på brudene — som for anledning er førsteklasse ved design – og håndverkslinjen på Breivika videregående skole.

– Det er jo litt utfordrende, men vi kommer mest sannsynlig til å lage en enkel frisyre med krøller og oppsats med enkel sminke, sier elev Pauline Børke.

Viser seg fram

Lærer Irene Isaksen har bestemt at dette skal være elevenes fordypningsprosjekt.

– Dette er en fin anledning for elevene å vise hva de kan og bryne seg på noe annerledes, og derfor synes vi det er flott at de når får muligheten, sier Isaksen.