Ny nestleder i Fagforbundet

Sissel M. Skoghaug fra Tromsø er valgt inn som ny nestleder i Fagforbundet.

NY NESTLEDER: Sissel M. Skoghaug ble i går valgt inn som ny nestleder i Fagforbundet.  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

Skoghaug gikk fra enhetslederjobben ved Kroken sykehjem da hun første gang gikk inn i frikjøpt verv sentralt.

– Jeg må si at dette er en enorm tillit — å få jobbe for opp mot 340.000 mennesker med stort mangfold innenfor nærmere 100 arbeidsgrupper, sier den nyvalgte nestlederen.

Skoghaug har åtte års erfaring, og har sittet i seksjon for helse og sosial.

– Vi har ennå ikke fordelt arbeidsoppgaver, men jeg kommer til å ha et bredere fokus, sier Skoghaug og understreker at Fagforbundet nå har et enormt samfunnsansvar.

– Vi har alltid et samfunnsansvar, men særlig nå når det varsles om endringer etter regjeringsskiftet.

Skoghaug trekker også fram at fagforbundet ikke er et profesjonsforbund, men et forbud for profesjoner.

– Jeg vil at yrkesgruppene skal oppleve sin tilhørighet i Fagforbundet — at de føler seg ivaretatt og sett — og vi har de siste ti årene utviklet gode verktøy for å få til nettopp dette, avslutter Skoghaug.

Mette Nord ble valgt som den første kvinnelige lederen av Fagforbundet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter