Høytlesning på julemarkedet

Em lang rekke lokale forfattere er lørdag å finne i Rådstua hvor publikum kan kjøpe harde pakker direkte fra opphavet.

LESER FOR BARNA: Endre Lund Eriksen er blant forfatterne som lørdag er å finne på Forfatternes julemarked i Rådstua. I tillegg skal han også ha opplesning for barna. Foto: Marius Hansen  Foto: Marius Hansen

nyheter

Mens de voksne handler bøker fra forfatterne, kan ungene kose seg på barnedisco med DJ Aggie Frost og etter hvert få med seg lesestund med Endre Lund Eriksen som leser fra «Alvin Pang på rømmen i Vinterland».

Åpen dag

– Det er Norsk Forfattersentrum som også i år inviterer til Forfatternes julemarked. Forfatterne kommer for å selge både eldre og nyere utgivelser. Det blir anledning til å få signerte julegaver til seg selv og sine kjære, og til å ta en prat med dem som har skrevet bøkene, opplyser avdelingsleder Ida Endestad i Norsk Forfattersentrum Nord-Norge.

Markedet ble arrangert for første gang i fjor under Nordnorsk Bokdag i Kulturhuset. Denne gangen er markedet lagt til Åpen dag på Rådstua Teaterhus, i samarbeid med scenekunstnettverket RadArt og minifestivalen Radvent.

Julebuffet

– Så langt har forfatterne Helge Stangnes, Liv Lundberg, Anni Margaret Henriksen, Lene Westerås, Irene Larsen, Ingvild Solstad-Nøis, Morten Wintervold, Reidun Mellem, Endre Lund Eriksen, Marry A. Somby, Ingvild Holvik, Vibeke Thorp og Liv Helene Willumsen meldt sin tilstedeværelse, opplyser Ida Endestad.

Sivertsens kafé har også åpent, og serverer vegetarisk julebuffet.