Bockelie får hederspris

80 år gamle Marit Bockelie fikk Tromsø kommunes hederspris i kommunestyret i dag.

HEDERSPRISEN: Kunstner Marit Bockelie fikk kommunens Hederspris. 

KULTURPRISEN: Nordlysfestivalens leder, Ulf Jensen, fikk Kulturprisen for sitt mangeårige arbeid innenfor kultursektoren i kommunen. 

KULTURVERNPRISEN: Marie Vassnes, nestleder i Tromsø Husflidslag, fikk ta imot kommunens Kulturvernpris. Alle foto: Christer Pedersen 

LIKESTILLINGSPRISEN: Marit Rein, redaktør i Nordlys fikk kommunens Likestillingspris. 

IDRETTSPRISEN: Kari Nerdrum Tangen fikk kommunens Idrettspris for sitt mangeårige arbeid innenfor idrettsbevegelsen i Tromsø. 

nyheter

Tromsø-kunstner Marit Bockelie, som tidligere i år rundet 80 år, ble i dag tildeldt Tromsø kommunes hederspris.

Se bikldeserie av Bockelies liv her!

– Bockelie står for nordnorsk ekthet og livaktighet både i bilder og fløytetoner. Når dette kombineres med livsbejaende humor, lek, skjønnhet, lidenskap og begeistring som en rød tråd i hennes kunst, samt litt italiensk lynne, må resultatet bli godt, sa ordfører Jens Johan Hjort under utdelingen ifølge en pressemelding fra kommunen.

Bockelie har i over 60 år arbeidet som kunstner. Hun er fortsatt veldig aktiv, og har blant annet nylig utsmykket Torgcenteret i sentrum med et stort mosaikkbilde.

Kunstnerisk leder og tidligere direktør for Nordlysfestivalen, Ulf Jensen fikk kommunens kulturpris.

– Hva er bedre enn å avslutte, etter godt og vel 50 år på alle byens kulturelle banehalvdeler, med selveste Bolsjoj-teatret? De er for første gang i Norge siden 1960! Det er omtalt som en historisk begivenhet og kunstnerisk sensasjon – ja, nærmest uhørt - i hele Norge og mer til. Det kan ikke bli bedre, skriver priskomiteen.

– Da jeg fikk vite om prisen trodde jeg først at det var en svært avansert måte å få billetter til Bolsjoi-baletten, fleipet prisvinneren.

Kari Nerdrum Tangen ble tildelt kommunens idrettspris.

– Tangen har vært en fremtredende leder, trener og ikke minst inspirator for barn og unge i idrettsmiljøet i Tromsø og på Kvaløya i mange år. Det er særlig friidretten som har nytt godt av hennes engasjement, skriver priskomiteen.

Tromsø husflidslag ble tildelt kommunens kulturvernpris.

– Laget bidrar til at det tradisjonelle håndverksfaget som utgjør en levende del av vår kulturarv, blir videreført. Dette har stor verdi for de kommende generasjoner, står det i begrunnelsen.

Nordlys-redaktør Marit Rein fikk likestillingsprisen. Juryen begrunner blant annet at hun har bidratt til å endre tankegangen i avisen i forhold til kjønnsbalanse i kildene, skrevne ord og lederstillinger.