Det var i sommer at prosjektbandet fremførte deres tolkninger av tromsørockens 50år lange historie under Buktafestivalen.

Senere i høst har det vært flere konserter hvor egne tolkninger av gamle tromsølåter har stått i fokus. Nå vil bandet få finansiert en plateinnspilling.

– Det er noe vi har lyst å gjøre. Vi har arbeidet veldig mye med hver låt og vi føler det er virkelig gode versjoner vi har fått til, sier vokalist i bandet, Maria Isobel Solberg.

Noen av låtene som tolkes er Purdy Patsy (Pussycats), River High (Considerate Lovers), To the Moon (Nikkelby Lufthavn) og Easily Amused (Taliban Airways).

– Jeg klarer ikke å plukke ut en jeg er spesielt fornøyd med. Vi har jobbet så lenge med dem at jeg liker å spille alle.

Spår gjennombrudd

Også musikkhistoriker, Per Kristian Olsen, håper at prosjektet blir gjennomført.

– Det er fantastisk hvordan Marita og gruppa har klart å spille seg gjennom 50 år med tromsørock og samtidig sette sitt preg på det. De gjør det på sin måte. Så jeg håper de får spilt dette inn.

Blant mange lovord tror også Olsen at gode tolkninger kan være nøkkelen for et mulig gjennombrudd for det tromsøbaserte bandet.

– Får de spilt inn denne platen, så står de på terskelen til å kunne bli lagt merke til. De retter seg riktignok ikke til popen som kan spilles på radio, men jeg setter også stor pris på kunstrocken som utfordrer og er litt mer farlig.

Frir til sponsorer

Å spille inn et album er ikke billig, og med tanke på at Mara

– Vi må jo søke etter penger, men det er ikke så dyrt som folk tror. Så om noen der ute vil høre våre versjoner, så må de bare si fra.

Låtene som bandet har fremført er som følger:

Easily Amused - Taliban AirwaysTo The Moon - Nikkeby LufthavnRiver High - The Considerate LoversMigonádjá - Turdus Musicus m/Lawra Somby  Toxic - Pulp VixenDiddy Wah Diddy - Baby Gone WildIsdans - (Navnløs)Setervisa - Erter, Kjøtt og FleskAdams Fall - Komme Seg VekkLovmann - Karlsøy PrestegaardTromsø Brenn - Norgez BankSkammens Terskel - Tobben og EroPurdy Patsy - The PussycatsFort Knox - The Jet BlacksThe Queen - Mara & The Inner Strangeness

IMPONERT: Per Kristian Olsen lovpriser bandet Mara Foto: KENT-EINAR MYRENG