Ble drept på julebesøk

Mannen i 60-årene skulle kaste ut datterens (38) samboer (42). Det endte i tragedie.

PRESSEKONFERANSE: Klokken 14.00 julaften avholdt politiet, her ved etterforskningssjef Morten Pettersen og stasjonssjef Kurt Pettersen, en pressekonferanse. 

DRAP: I denne kommunale boligen ble mannen i 60-årene funnet drept. Her undersøker politiet åstedet. 

nyheter

Ifølge naboer skal den nå avdøde mannen ha kommet til Tromsø søndag den 22. desember. Ifølge en kilde som kjenner mannen, var målet med turen å kaste ut datterens samboer fra den kommunale boligen hun disponerer.

Jeg pratet med ham 23. desember. Da hadde han tenkt seg hjem igjen, men datteren ringte og overtalte han til å bli fram til 1. juledag, sier en av naboene.

Ifølge sjef for etterforskningsseksjonen ved Troms politidistrikt, Morten Pettersen, er begge de to siktede kjenninger av politiet.

– De vanker i et rusbelastet miljø, bekrefter han.

- Det er bare trist og tragisk

Fikk inn flere meldinger

På julaften fikk politiet inn flere meldinger fra kvinnen, som da hevdet å være utsatt for sjikane fra faren, og krevde å få ham fjernet fra leiligheten. Politiet valgte å ikke respondere på meldingene, men snakket med faren over telefonen. De anså meldingenes alvorlighetsgrad som minimal.

Det var først da AMK-sentralen ble varslet, at både politi og ambulanse rykket ut til boligen. Da ble mannen i 60-årene funnet drept etter det politiet betegner som en voldsepisode.

– Vi ønsker ikke å gå ut med detaljer rundt hendelsesforløpet, utover å bekrefte at vedkommende som er død er utsatt for stump vold, forklarer Pettersen.

Kvinnens samboer ble øyeblikkelig pågrepet, mens avdødes datter ble innbragt som vitne i saken.

Senere samme dag, ble det imidlertid klart at begge er siktet for drap eller medvirkning til drap.

To siktet for drap

Kjent utilregnelig

Flere kilder beskriver forholdet mellom datteren og samboeren som turbulent.

Mannen har tidligere vært tiltalt for en rekke lovbrudd som dokumentforfalskning, et boliginnbrudd, et biltyveri og en rekke tyverier fra personer og forretninger i Tromsø. Han ble i februar funnet utilregnelig av Nord-Troms tingrett, etter at to sakkyndige samstemmig erklærte at han hadde en psykoselidelse.

Mannens nåværende forsvarer, advokat Ken Olav Warth, opplyser om at det er enighet mellom ham og påtaleansvarlig jurist om at det skal oppnevnes to sakkyndige for å vurdere mannens tilregnelighet i drapssaken.

– Han er ennå ikke avhørt, men stiller seg åpen for varetektsfengsling, sier han.

Den siktede kvinnens forsvarer, Ida P. Much-Ellingsen, har vært i samtaler med sin klient, men ønsker ikke å kommentere hvorledes kvinnen stiller seg til begjæringen om varetektsfengsling eller skyldspørsmålet.

– Jeg kan heller ikke kommentere hvorledes hun opplever situasjonen, sier hun.

Video fra åstedet