Avhengige av nordlys

Familien Nation fra Worthing i England har leid ut huset hjemme, kjøpt seg bobil og lagt ut på en fire måneder lang nordlysjakt med sine fire barn.

FAMILIEKOS: Ifølge familien kan det bli trangt i bobilen. men de har raskt blitt vante til den nye tilværelsen.  Foto: Ronald Johansen

HJEM OG VENN: Her er "CLONA", familiens hjem i de kommende vintermånedene.  Foto: Ronald Johansen

VINTEREVENTYR: Becki og Chris Nation, har sammen med barna Oceanna (8) (fra venstre), Aurora (10), Lyrica (3) og Caspian (2) kjørt fra England til Tromsø for å jage nordlyset i vinter.  Foto: Ronald Johansen

RAUS: Nordlysjegeren Kjetil Skogli ser det som en selvfølge at den britiske familien får bo hos ham på Tomasjord.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Chris og Becki Nation, sammen med Aurora (10), Oceanna (8), Lyrica (3) og Caspian (2), ankom Tromsø 21. desember. I de kommende månedene skal de jage nordlyset over hele landsdelen.

– Vi begynte reisen fra vårt hjem like ved Brighton, tok fergen til Danmark. Derfra fulgte vi E4 opp gjennom Sverige og Finland, og inn i Norge, forteller Becki.

Tekniske problemer

For øyeblikket står familien imidlertid fast på parkeringsplassen til nordlysjeger Kjetil Skogli, kjent fra Joanna Lumleys BBC-dokumentar "In the Land of the Northern Lights".

– Vi hadde problemer med kløtsjen på turen nordover, og nå må den byttes. Vi håper å få bilen i gang igjen i løpet av mandag eller tirsdag, forteller Chris.

– Første gang vi kom til Tromsø, visste vi ikke hva vi holdt på med i det hele tatt, og vi tryglet Kjetil om hjelp, forteller Becki.

Etter det har et vennskap utviklet seg mellom de nordlysavhengige britene og nordmannen og hans familie.

– Vi besøkte deres hjem i England i fjor, og det er en selvfølge at de da skal få bo hos oss fram til de er klare til å fortsette eventyret, sier Skogli.

Hjemmeskole

Ifølge Chris var det Becki som foreslo den lange bilferien i høst.

– Jeg trodde hun spøkte, men jo mer vi tenkte på det, jo mer bestemte vi oss for å gjennomføre det, forteller han.

De tok da barna ut av skolen, bestilte vinterdekk fra Finland og leide ut huset hjemme.

– Jeg er selv lærer, og vil undervise barna hver dag i løpet av turen. Vi begynner det nye skoleåret på mandag, noe jeg ikke tror de gleder seg spesielt til, sier Becki.

Ifølge barna har det beste med ferien så langt vært julegavene og nyttårsaften.

– Vi fikk alle nettbrett, slik at vi kan holde kontakten med familien, vennene og skolene våre hjemme, forteller Oceanna (8).

– Og nyttårsaften på Skogeng var helt fantastisk. Det var et utrolig nordlys, og vi fikk lære å ri på islandsponnier, skyter Aurora (10) inn.

Avhengighet

Det hele startet da Chris tok med familien på ferie til Island i 2009.

– Det adrenalinrushet du får når du ser nordlyset for første gang? Det er helt ubeskrivelig. Etter det kan du vel si at vi har blitt avhengige, forteller Becki.

Etter turen til Island har familien besøkt Tromsø og andre nordlysdestinasjoner flere ganger.

– Denne turen blir vår femte nordlysjakt, men vår første i bobil, opplyser Chris.

Planen er så langt å jage den grønne nattehimmelen over hele landsdelen.

– Vi har tenkt å bruke Tromsø som hjemmebase, og derfra kjøre til Lofoten, Harstad og Alta, forteller Becki.

– Vi skal møte noen britiske venner av oss i Alta i april. De har med seg sommerklærne våre — det er jo ikke all verdens plass i bobilen, tilføyer Chris spøkefullt.

Man kan følge familiens eventyr videre på deres egen nettside.

– Vi følges nå av over 4.000 andre nordlysentusiaster over hele verden, og vi var til og med på kanadisk TV her om dagen, sier Chris Nation.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter