Her slukker han brennende fyrverkeri

Udetonert fyrverkeri ble kastet i container på Remiks, og kunne forårsaket storbrann på avfallsanlegget.

Noen kastet udetonert fyrverkeri i container, og forårsaket nesten brann på Remiks.

nyheter

Takket være en snarrådig ansatt, unngikk man såvidt storbrann da udetonert fyrverkeri antente i sorteringen inne på avfallsanlegget. Kommunikasjonsansvarlig i Remiks Gørhild Olsen, sier noen trolig har kastet fyrverkeriet, uten å være klar over brannfaren.

- Vi tror det kan være snakk om en såkalt blindgjenger, et fyrverkeri som ikke har antent. De som kastet den, trodde sikkert at den var ødelagt, og kastet den i en av våre containere sent i går kveld, sier Olsen.

Så et lysglimt

Inne på anlegget var fyrverkeriet sortert ut av det ikke brennbare avfallet, og antente da den lå på samlebåndet med annet brennbart avfall. En ansatt som kjørte maskinen inne i sorteringen, fikk øye på et lysglimt da fyrverkeriet tok fyr. Han handlet lynraskt, hentet slangen og slukket brannen før den rakk å spre seg.

- Dette kunne ha fått fatale konsekvenser for anlegget vårt. Det kunne ha blitt en storbrann, om han ikke hadde vært så kjapp å slukke. Vi har også en splitter ny ballemaskin til flere hundre tusen kroner, som kunne ha tatt fyr, sier Olsen.

Ikke med vilje

Hun tror ikke noen har dumpet fyrverkeriet på Remiks med vilje, men at noen rett og slett ikke har tenkt seg om.

- Fyrverkeri som er utbrent, kan kastes i søpla, men da må man være helt sikker før man gjør det. Fyrverkeri som ikke er detonert skal i utgangspunktet leveres inn til politi eller brannvesen, men hvis vi får bekjed på forhånd, kan det leveres her. Det er viktig at folk ikke kaster det i søpla eller oppbevarer det hjemme, for det kan være skummelt, sier Olsen.