Turister måtte spise nyttårsmiddagen på kiosk

Turistene møtte stengte dører i Tromsø i romjula. Et amerikansk par ble tvunget til å spise nyttårsmiddagen på en kiosk i sentrum.

VIL HA SENTRUMSSAMARBEID: Lise Lotte Håndstad, bartender på Jernbanen, ønsker utvidet samarbeid om gjestene i jule – og nyttårssesongen.  Foto: Tom Benjaminsen

  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Nå mener Lise Lotte Håndstad på Jernbanen at sentrum må samarbeide for å lage liv for turistene — også i romjula.

Puben Jernbanen har åpent 365 dager i året, det vil si også hele jul – og nyttårshelga. Barsjef Lise Lotte Håndstad har stått på jobb nesten hele romjula og kan fortelle både morsomme — og kanskje litt triste historier, fra en romjul med mange stengte dører.

– Et amerikansk par kom innom oss på nyttårsaften. Da hadde de nettopp spist nyttårsmiddagen sin på 7-eleven siden de ikke fant noen åpne restauranter, sier Håndstad.

Les også: Vurderer å holde åpent i julen!

Gode penger

Dagen etter, første nyttårsdag, kom et japansk filmcrew innom puben. De hadde heller ikke funnet noe sted å spise. Derfor spurte de om det var greit for Håndstad om de tok med seg kebab inn på puben for å spise den der.

– Jeg synes jo så synd i alle som kommer hit for å feriere og så møter de bare lukkede dører. Når vi reiser sørover på ferie, står jo bestandig lokalbefolkningen på og holder åpent for oss. Det er derfor synd at vi ikke kan gjøre det samme.

Noe som kanskje kommer som en overraskelse på flere er at romjulen, rent økonomisk, har vært en kjempetid for Jernbanen.

– Vi har hatt en utrolig oppgang i romjula. Det har vært fullt nesten hver eneste dag. Til og med julaften var det masse folk her. Selv om det koster litt ekstra å ha folk på jobb, så kan jeg si at stedet har tjent penger på ha dørene åpne, sier Håndstad.

Les også: Går mot strømmen - Holder åpent på nyttårsaften!

Turister i gatene

Nå håper hun at romjula 2014 blir annerledes. Selv om Jernbanen er glad for at så mange har tatt turen dit, synes Håndstad det er synd å se at så mange turister ikke har noe sted å være.

– Utelivsnæringen og restaurantene i Tromsø bør samarbeide bedre. Jeg er helt sikker på at dersom flere restauranter og utesteder hadde hatt åpent, ville det vært mye å gjøre. Da hadde vi visst hvor vi skulle sendt turistene, sier Håndstad.

Men det var ikke bare turister som benyttet seg av åpningstidene. Også flere av byens befolkning tok turen.

– Både unge og voksne tromsøfolk kom hit både på julaften, første nyttårsdag og nyttårsaften etter at julematen var fortært. På nyttårsaften reagerte spesielt de voksne på at så mye var stengt. De sa at det for 15 år siden florerte av folk i gatene. Det er jo fortsatt mange i gatene her, det har seg bare sånn at de er turister, sier Håndstad.

Følg oss på facebook!

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter