Yngstemann på tinget

Som en av de yngste i norgeshistorien har Kristian Støback Wilhelmsen (22, H) nå sittet på Stortinget. Noe av det vanskeligste for ham var å finne salen.

YNGST: I en alder av 22 er Kristian Støback Wilhelmsen blitt stortingsrepresentant. Det gjør han til en av de yngste i historien.  Foto: Privat

nyheter

Kristian Støback Wilhelmsen (22, H) har hatt en spennende start på uken, han har vært vara på Stortinget for Regina Alexandrova i tre dager. Det som er noe spesielt, er at Støback Wilhelmsen kun er 22 år, som gjør han til en av de yngste i historien som har sittet på tinget.

– Jeg er vel den yngste noensinne fra Troms, men på landsbasis er jeg usikker, forklarer Støback Wilhelmsen.

Møtte Erna

Den unge Høyrepolitikerens hadde aldri før vært inne på Stortinget.

– Å gå inn løveporten for første gang var ganske rart, samtidig som det var spennende og givende å få oppleve tinget, forteller Støback Wilhelmsen.

Når du vanker på tinget dukker det naturligvis fort opp en statsråd eller to. Den ferske stortingsrepresentanten fikk møte flere av disse under sitt korte opphold.

– Den første politikeren jeg så da jeg kom inn på tinget var Jens Stoltenberg, så det var jo litt kult. Så har jeg jo i tillegg vært i flere møter, der jeg blant annet har møtt Trine Skrei Grande (V) og Erna Solberg (H).

Gikk seg vill

Støback Wilhelmsen tar med seg mange nyttige erfaringer fra Stortinget. Blant dem var hvordan man navigerer seg rundt i bygget.

– Det å finne veien når man er inne i bygget har vist seg å være vanskelig. Bare det å finne veien fra kontoret mitt til stortingshallen har vært et problem, i tillegg har jeg brukt lang tid på å finne frem til hybelen jeg bor på, sier han og ler.

Det var derimot ikke bare navigering han lærte på Stortinget, men også hvordan ting fungerte.

– Jeg har lært meg en del formaliteter, som for eksempel å ikke sette seg i stolen ned før man får beskjed av presidenten.

Avventer studier

Ved siden av sin politikerkarriere studerer Støback Wilhelmsen juss. Disse studiene har han derimot vært nødt til å sette på vent, ettersom han nå har blitt heltidspolitiker.

– Jeg har vært kommunestyrerepresentant i to år nå, noe som har fungert fint sammen med studiene. Det var når jeg nå nylig ble heltidspolitiker i Tromsø at jeg så meg nødt til å søke permisjon fra studiene, sier Støback Wilhelmsen.

Han legger derimot til at han er veldig motivert til å fullføre studiene, noe han planlegger å gjøre i fremtiden. Hva fremtiden ellers bringer, er han ikke sikker på ennå.

– Jeg har ambisjoner, men tar et valg av gangen.