UiT-professor på The Guardians toppliste

Professor Curt Rice ved UiT ble en av de mest leste i 2013 på den britiske avisen The Guardian.

IVRIG: I tillegg til å være professor ved universitet er også Curt Rice en ivrig blogger, som tar for seg flere temaer innenfor forskning i innleggene sine.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Curt Rice er professor i språkvitenskap ved Universitetet i Tromsø og bruker mye av fritiden på bloggen sin. Her skriver han om diverse temaer innenfor forskning.

Av og til sender Rice noen av innleggene sine til andre medier, deriblant den britiske storavisen The Guardian. Nylig fant han ut at en av kronikkene hans ble avisens tredje mest leste i hele 2013 under kategorien «høyere utdanning».

Svarte på kritikk

Rices innlegg var et svar på den generelle kritikken som har blitt rettet mot nye løsninger for resultatformidling.

– Kronikken handlet seg om hvordan forskningsresultater formidles blant forskere. Det finnes mange nettbaserte muligheter for dette, men disse har mottatt mye kritikk. Jeg mener derimot at disse løsningene er veldig spennende, så kronikken var dermed et svar på den kritikken, forteller Rice.

Kontroversielt tema

Årsaken til den massive responsen tror han ligger i selve temaet.

– Jeg visste jo på forhånd at dette var kontroversielt, så kanskje det var det som hjalp til å engasjere, sier Rice, som nå bruker den gode responsen som motivasjon.

– Det er veldig hyggelig, man skriver jo i håp om å bli lest. Så det er klart at dette gir mersmak, og man blir mer motivert til å finne frem til nye temaer som kan fange interesse.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter