Forsøkt svindlet

Flere nettannonser lokker med en stor leilighet til gunstig pris i Tromsø. — Det er trist og råttent, sier Kristin Helene Olsen (25).

NÆR SVINDLET: Kristin Helene Olsen svarte på en utleieannonse hvor ei leilighet på denne adressen i Petersborggata skulle leies ut. Det viste seg å være ren svindel.  Foto: Tom Benjaminsen

ADVARER: Jarle Marin advarer folk på Facebook mot svindelforsøk.  Foto: LENA VERÅS ERIKSEN

nyheter

De siste månedene har det dukket opp annonser som lokker med leiligheter til leie for en billig penge.

En av dem omhandlet en leilighet i Petersborggata 48 i Tromsø, med to soverom, kjøkken, bad og stue. Alt til en leiepris på 5.700 kroner i måneden, inkludert strøm og internett.

Overrasket

Kristin Helene Olsen var en av dem som sendte e-post til den angivelige utleieren og ble overrasket over svaret hun fikk.

– Det første som slo meg var at dette var for godt til å være sant, men jeg sendte en e-post til utleieren. Annonsen er lagt ut på norsk, men jeg fikk svar på engelsk. Der forklarte han at han hadde hatt en datter som studerte i Tromsø, og hadde kjøpt leiligheten i den forbindelse, forteller Olsen til iTromsø.

Personen som sendte e-posten utga seg for å være «Willard Gerssen», 58 år gammel og bosatt i London, men mente man kunne arrangere en ordning slik at Olsen kunne betale leie fra Norge.

Tromsø-kvinnen tok kontakt med dem som bor i Petersborggata 48. Det skal ikke ha vært noen leiligheter ledig på adressen.

– Jeg fikk beskjed fra huseieren om å sende e-posten til ham. Da fikk jeg bekreftet at det var svindel.

iTromsø har vært i kontakt med Stein Danielsen som eier Petersborggata 48, leilighet a og b. Han sier følgende:

– Beskrivelsen av leiligheten i annonsen stemmer ikke med de leilighetene jeg eier. Det kan virke som at vedkommende har stjålet en annonse og lagt til adressen Petersborggata 48.

Flere svindelforsøk

Via Facebook-gruppen «Til leie/ønskes leid i Tromsø» har flere lagt ut lenker til annonser som skal være svindel. En av dem er Jarle Marin. Han viste sin interesse for en leilighet på Stakkevollvegen.

Her fikk han identisk svar som Olsen. «Utleieren» sa han var en mann på 58 år, bor i London og kjøpte leiligheten til sin datter da hun studerte i Norge. Han hadde heller ikke mulighet til å møte Marin.

– Jeg har sett lik annonse flere ganger, blant annet for leiligheten på Stakkevollvegen og i Petersborggata 48. Jeg har skrevet mail og fått samme svar hver gang. Personen ville ha forhåndsbetaling og da skjønte jeg at det var svindel, forteller Marin.

I mailen han mottok utgir «utleieren» seg for å være «Eric Bumgarner» og oppgir en annen mailadressen enn i annonsen for Petersborggata.

iTromsø har ikke lykkes å komme i kontakt med eierne av leiligheten på Stakkevollvegen.

Fortvilet

Kristin Helene Olsen synes det er trist at noen prøver på svindel.

– Jeg syns rett og slett det er frekt og råttent gjort. Det kan finnes folk som er godtroende og desperate etter bolig som lar seg lure, forteller Olsen.

Stein Danielsen, eier av Petersborggata 48, oppfordrer folk til å være forsiktige når de søker etter leiebolig.

– Jeg leste svaret Kristin Helene Olsen fikk og han oppgir nesten en CV om seg selv. Det er veldig mye informasjon og man må være mistenksom. Vær forsiktig og betal aldri leie på forskudd.

iTromsø har forsøkt å komme i kontakt med personen bak annonsene uten å lykkes, og boligannonsene er nå slettet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter