Avviser ulik behandling

Fylkesmannen i Troms opprettholder sitt tidligere vedtak i striden om Biskop Berggravs gate 25.

VANT IKKE FRAM: Tiltakshaver Eirik Andreassen har ikke vunnet fram i klagesaken om Biskop Berggravs gate 25.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Dermed får ikke tiltakshaver Eirik Andreassen medhold av Fylkesmannen i begjæringen om omgjøring av kommunens vedtak om dispensasjon fra høydebestemmelsene i kommuneplanen.

Krever riving

Striden står om Biskop Berggravs gate 25 hvor Andreassen mener han er utsatt for usaklig forskjellsbehandling. Han viser til flere andre lignende saker hvor det er bygget for høyt, blant annet i Parkgata, Krognessveien og Garver Eidissens vei.

Tromsø kommune mener ingen av disse sakene har faktisk eller rettslig likhet med Biskop Berggravs gate 25. Kommunen krever derfor at Andreassen river deler av toppetasjen fordi huset er bygd for høyt.

Fylkesmannen avslo også saken i september i fjor. Da gjaldt klagen avslaget på søknad om dispensasjon fra høydebestemmelsene. Nå har Fylkesmannen behandlet saken på nytt, med henvisning til forvaltningsloven.

På tvangssalg

– Fylkesmannen kan på visse vilkår omgjøre eget vedtak. Omgjøring vil være aktuelt dersom det er gjort slike feil at vedtaket må anses ugyldig. Etter en ny gjennomgang av saken kan ikke Fylkesmannen se at det er fremmet nye opplysninger som endrer på de vurderinger som ble gjort i vårt vedtak av 26.september 2013, eller som tilsier at vårt vedtak lider av feil som kan føre til ugyldighet, skriver Fylkesmannen i sitt nye vedtak.

LES MER: Fortviler over saksbehandling

Eirik Andreassens bolig, Biskop Berggravs gate 25 B, har vært ut på tvangssalg siden februar i fjor. Det er rivningspålegg på boligen som har en prisantydning på fem millioner kroner. Som iTromsø skrev 10. januar har det kommet flere bud på eiendommen, og det er nå opp til Nord-Troms tingrett hvem som eventuelt får tilslaget.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter