Slik oppfattes Tromsø av andre

Resten av landet mener det er trygt å bo i Tromsø og at det er et bra sted å vokse opp.

Daglig leder Rune Røiseland i Ordkraft la i dag frem undersøkelsen Omdømmebarometeret 2013. Næringslivet i byen var invitert til Aurora Fokus kino for å se på resultatene.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det kommer fram i en rykende fersk undersøkelse utført av Hovedorganisasjonen Virke, Omdømmebarometeret 2013. Formålet med undersøkelsen er å se på hva slags omdømme regionene i Norge har. I år er første året Tromsø er med. De andre regionene er Bergen, Haugesund, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Sørlandet og Trondheim.

Positivt overrasket

Når det gjelder boforhold og mangfold kommer Tromsø svært godt ut. Over halvparten av de spurte er enige i at det er et trygt sted å bo, og over 60 prosent mener at Tromsøregionen er et godt sted å vokse opp.

– Vi ble veldig positivt overrasket over hvordan Tromsø kom ut i denne undersøkelsen. Vi er veldig glad for at vi valgte å ta med Tromsø i år. Når de andre regionene ser resultatet til Tromsø blir de misunnelig. De kan lære mye av Tromsø, sier direktør Harald Jachwitz Andersen i Hovedorganisasjonen Virke.

Skal ta tak i det som skurrer

Næringslivet i Tromsø har derimot ikke særlig godt omdømme i resten av landet. Rundt 30 prosent av de spurte tror det er lett å finne jobb til begge når et par flytter til regionen, og litt over halvparten mener at det er mange interessante jobber i Tromsø for folk med høy utdanning.

– Det er en del å ta tak i her. Vi har en kjempegod selvfølelse på at det går godt i næringslivet, og det må vi bli flinkere til å markedsføre. I tillegg må vi ta tak i det som skurrer. Jeg tror vi må få til et tettere bånd mellom akademia og næringslivet, sier direktør Grete Kristoffersen i Næringsforeningen i Tromsøregionen.