Det bekrefter Steinsvik Arkitektkontor AS, som står bak detaljreguleringsplanen for Rektor Steensgate — Elvegata — Storgata — Verftsgata.

– Prosjektet, med punktbygget som vi har kalt «Solseilet», ligger ute til offentlig ettersyn. Når merknadsfristen går ut, må vi se på hva som har kommet inn av innsigelser før vi kan gå videre med prosjektet, forklarer sivilarkitekt Karen Reinholdtsen.

Storstilte planer

Som iTromsø skrev i mars i fjor planlegger milliardær Olav Thon en 11-etasjers høyblokk i nordbyen, som blant annet skal huse en gigantisk matvarebutikk, i tillegg til boliger. Detaljreguleringsplanen som ligger ute på høring fram til 25. februar, viser at Thon har store planer for området, som rommer langt mer enn bare en høyblokk:

5.000 kvadratmeter, med maksimalt 80 boenheter, er satt av til boligformål.

10.500 kvadratmeter skal brukes til sentrumsformål.

5.700 kvadratmeter skal gå til samferdselsanlegg, som inkluderer både parkeringsplasser og sykkelparkering.

2.300 kvadratmeter er satt av til parkområde med lekeplassutstyr og oppholdsplasser utendørs.

Revitalisere bydelen

I planbeskrivelsen til Steinsvik Arkitektkontor AS påpekes det at Thongård, som er grunneier, mener denne sentrumsnære bydelen har et stort potensial og behov for økt aktivitet og oppgradering av det fysiske miljøet. Det er derfor brukt mye tid på å få til en helhetlig plan for området, et arbeid som startet allerede i 2011.

I planforslaget skriver arkitektkontoret at prosjektet vil kunne være en motor for revitalisering av bydelen, ved å utvikle sentrumsnære forretnings – og næringslokaler, samt boliger med tilhørende parkering og felles oppholdsområde utendørs.

Det har ikke lyktes iTromsø å komme i kontakt med Olav Thon.

PLANLAGT: Slik er det tenkt at det planlagte bygget på 11 etasjer i Saraholla i nordbyen skal se ut. Illustrasjon: Steinsvik Arkitektkontor Foto: Steinsvik Arkitektkontor
iTromsø 23. mars 2013 Foto: NewsConductor