Fikk utdelt likeverdspris

Arbeidsprosjektet Slottet fikk pris av Norsk forbund for utviklingshemmede (NFU) i Tromsø.

  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Arbeidsprosjekt Slottet er et samarbeidsprosjekt mellom Omsorgstjenesten Langnes og Bydrift. Tirsdag mottok de Likeverdsprisen fra  Norsk forbund for utviklingshemmede (NFU) i Tromsø, skriver Tromsø kommune på sine nettsider.

– De viser at det er mulig for alle mennesker å delta i arbeidslivet. Prosjektet legger vekt på at alle mennesker opplever glede og mestring ved å utføre meningsfulle oppgaver, sier leder Anita Engen, til kommunen.

I slutten av januar fikk Slottet også besøk av arbeids- og sosialminister Robert Eriksson, som ville vite mer om ordningen.

– Vi trenger slike arbeidsplasser for mennesker i en sårbar situasjon. Effekten av arbeidet som disse menneskene gjør er helt enorm. Jeg synes det er spennende å se at flere får et godt tilbud, sier Eriksson.

Jobbtilbudet gir arbeid som inkluderer alt fra skogsarbeid til bilvask, vedproduksjon, snømåking, male- og snekkeroppdrag og transportoppdrag.

– Alle vet hvor viktig det er å ha noe å stå opp til hver dag. Vi kan beundre de ansattes arbeidsmoral. De er sjelden syke, og utfordrende atferd har blitt redusert betraktelig, sier arbeidsleder Terje Johansen, til kommunen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter