Norges svar på Lisa Williams

Shakila Cecilie Albrigtsen (40) har blitt kurset av verdenskjente Lisa Williams. Torsdag står Tromsø-kvinnen på scenen på hjemmebane — for aller første gang.

INVITERER TIL FORSKNING: Shakila Cecilie Albrigtsen vil at forskere skal bidra til en konklusjon innenfor den alternative debatten.  Foto: Marius Fiskum

ELEV OG LÆRER: Shakila og Lisa Williams. Foto: Privat  Foto: PRIVAT

nyheter

Shakila har jobbet som klarsynt i 20 år, og har ifølge henne selv «lest» tusenvis av mennesker, og hjulpet dem i kontakt med deres avdøde kjære.

Motivasjonen og målet er å avmystifisere og dokumentere evnene hun mener å ha.

I sommer var Tromsø-kvinnen den eneste fra Norge — og kun en av få utvalgte i hele verden — som ble kurset av det verdenskjente mediumet Lisa Williams.

– Det var et helt utrolig møte, og jeg fikk mye ros fra henne. «Amazing» sa hun bare når jeg la fram arbeidet mitt. Det ga meg selvtillit nok til å ta steget ut i offentligheten som den jeg er. Tidligere har jeg aldri markedsført arbeidet mitt, men kundene har kommet til meg gjennom anbefalinger fra andre, sier hun.

«Klarsynt» medium

Torsdag skal Shakila Albrigtsen holde en «klarsynt – og mediumkveld» på Rica, hvor de som har billett får anledning til å spørre om både fremtid og kontakt med «den andre siden» — akkurat slik Lisa Williams er blitt verdenskjent for.

– Jeg er veldig opptatt av at de som har vært på møter eller kurs hos meg skal føle at de går derfra med noen svar, og et ønske å få vite mer. Derfor gjør jeg alltid det jeg kan for at alle skal få slippe til med spørsmål hvis de ønsker det, sier Shakila.

Hun kaller seg selv et «klarsynt medium» og vil at forskere skal gå dypere inn i forskningen, slik at det kan fremlegges fysiske bevis og rapporter på praksisen.

– Jeg vil gjøre disse evnene mindre mystiske og «skumle», og at debatten rundt det alternative skal bli mer logisk for alle å forstå. Jeg har selv kontaktet Universitetet i Tromsø og Nafkam, i håp om at de skal gå løs på et forskningsprosjekt rundt det alternative, men de hadde verken midler eller et slikt prosjekt, sier hun.

Skeptiker

– Kan du bevise at du innehar klarsynte evner?

– Jeg har gjennom hele livet mitt testet meg selv for å prøve å dokumentere det jeg kan gjøre. Jeg har skrevet ned hva jeg tror kommer til å skje i fremtiden og gitt det til uavhengige tredjepersoner som har kunnet bekrefte at det hadde skjedd på et senere tidspunkt. Jeg har funnet savnede personer, bidratt til bedre bedriftsøkonomi og hjulpet politiet i saker. I tillegg har jeg jobbet mye med helse. Når jeg oppdager sykdom, råder jeg dem alltid til å oppsøke helsepersonell, understreker hun.

Shakila kaller seg selv en skeptiker innenfor det alternative, og hun understreker at hun forstår de som ikke tror på det samme som hun gjør.

– Det er derfor jeg ønsker at man skal kunne dokumentere resultatene som jeg og andre «klarsynte» kan vise til.