Stor interesse for mental tøffhet

Interessen for mental trening viste seg å være stor blant medlemmene på Tromsø Crocsfitsenter.

POPULÆRT: Rundt 75 av senterets 150 medlemmer hadde møtt opp på foredraget. 

VIL LÆRE: Kristin Lorentsen og Runar Eilertsen møtte opp for å lære mer om den mentale delen av treningen. 

TØFF: Bergljot Rosvoll ønsker å gjøre crosfitutøverne mentalt tøffere. Hun driver selv med treningsformen, og mener det psykiske er en stor del av treningen. 

nyheter

Hvordan skal man presse det lille ekstra ut av seg selv under en hard treningsøkt? Det var spørsmålet Bergljot Rosvoll prøvde å besvare da hun lærte opp rundt 75 crossfitutøvere i mental tøffhet.

– Det jeg prøver å gjøre er å lære folk teknikker slik at de kan bli mentalt tøffere, altså å lære seg og ignorer smerte og negative tanker, forteller foredragsholder Rosvoll.

Populært foredrag

Det var tydeligvis mange som ønsket å få med seg foredraget, for rundt 75 av senterets 150 medlemmer hadde møtt opp. To av disse var Runar Eilertsen og Kristin Lorentsen, som kom fordi de ønsket å øke motivasjonen og bedre prestasjonene.

Jeg kjenner litt til Bergljots arbeid fra før av og hadde derfor lyst til å få med meg foredraget. Crossfit er mye smerte, og jeg ønsker å presse mine egne grenser ekstra, noe den mentale treningen kanskje kan hjelpe med, sier Eilertsen.

– Crossfit er ubehagelig mens det pågår, så det som er interessant med den mentale treningen er hvordan man kan bekjempe det som gjør vondt, forteller Lorentsen.

Ikke tøff ut døra

Rosvoll har en mastergrad i adferdsanalyse og læringspsykologi, driver sitt eget firma kalt «Helseadferd» og er aktiv innen crossfit. Hun vet hva hun snakker med andre ord, men er likevel klar på at ingen blir beintøffe kun etter å ha vært på foredrag.

– Nei, det er ingen som går ut døra her og er noe voldsomt tøffere, men jeg lærer de teknikker som de kan bruke for å bygge opp den mentale tøffheten over tid, forklarer Rosvoll.

Stefan Revang, daglig leder for crossfitsenteret, tror mange ikke er så bevisste på den mentale delen av trening.

Vi trener det fysiske mye, men det mentale er vi nok ikke så bevisst på. Derfor tror jeg mange kan ha utnytte av å trene på dette også, konstater Revang.