Nyfødt intensiven fikk forbedringspris

- Kan dokumentere effekten av konkrete tiltak.

FIKK PRIS: Fredag mottok nyfødt intensiven forbedringspris.   Foto: UNN

nyheter

Fredag 7. mars overrakte Helse Nords eierdirektør, Hilde Rolandsen, Helse Nords forbedringspris for tredje tertial til nyfødt intensiven ved UNN Tromsø.

- Dere kan dokumentere effekten av konkrete tiltak dere har gjort. Det er viktig å drive med de små forbedringene, og dette er godt forbedringsarbeid i praksis, sier Rolandsen.

Tverrfaglig prosjekt

Grunnen til at de fikk prisen er at nyfødt intensiven startet i november 2011 et tverrfaglig prosjekt med leger, sykepleiere og sekretær. De var da den første avdelingen i Norge med rutinemessig bruk av "high flow cannula". Man bruker mindre og tynnere rør for pustestøtte som sitter rett innenfor neseborene, skriver UNN i en pressemelding.

Pengepremie

Barna opplever dette som mer behagelig, skriver de i pressemeldingen. De har også fått positive tilbakemeldinger fra foreldre.

Med en prispremie på 250.000 kroner vil avdelingen utvikle "kengurumottak", et enda mer familiesentrert behandlingsenhet. Det trengs bedre tilrettelagt utstyr, opplæring av personalet og informasjonsmateriell til foreldrene for å oppnå dette.