Ludvigsen vil bli aktiv pensjonist

Til sommeren går fylkesmann Svein Ludvigsen av med pensjon etter ni år som fylkesmann.

VIL HOLDE SEG AKTIV: Svein Ludvigsen sier at han har planer om å fortsette å bidra til samfunnet, selv om han blir pensjonist. — Kanskje ikke syv dager i uka, men fire-fem? Foto: Therese Larsen 

POPULÆR: Fylkesmann Svein Ludvigsen tar sin fylkesmannshatt og går av i sommer. Da kan han se tilbake på 25 år i det offentliges tjeneste. Foto: Tor Farstad 

STATENS MANN: Svein Ludvigsen har vært fylkesmann i Troms i snart ni år. 

nyheter

Du har kanskje sett den — stillingsannonsen i avisa der det etterlyses «Fylkesmann i Troms».

Bakgrunnen er at dagens fylkesmann — Svein Ludvigsen — går av for aldersstreken i sommer.

LES OGSÅ:Nå vil jeg hjem

Selv har han imidlertid ingen planer om å trekke seg tilbake helt og holdent. Eller som han sier selv;

– Jeg ville passe særdeles dårlig til å sitte hjemme på Sommarøya og skrive anonyme innsendere i avisa om at alt var bedre før?

Så han ser for seg en trinnvis nedtrapping.

– Fra å jobbe syv dager i uka så tror jeg det vil holde med fire-fem dager, sier Ludvigsen.

Kan lede Røde Kors

Han har ingen direkte eller konkrete planer på hva han ønsker å henge fingrene i som aktiv pensjonist. Dog er en veteranpolitiker som Ludvigsen neppe eslet for å sitte syslelaus, og det er allerede kommet forespørsler om hans tjenester.

– Jeg er blitt forespurt om å lede Røde Kors i Troms, og det har jeg sagt meg villig til å gjøre. Jeg ser også for at jeg kan bidra på andre måter innenfor næringslivet og andre frivillige organisasjoner, sier Ludvigsen.

Troms populære fylkesmann kan se tilbake på 25 år i det offentliges tjeneste. Først som stortingsrepresentant, så som statsråd i Fiskeridepartementet. De siste snart ni årene har han hatt kontoradresse i Strandveien som statens forlengede arm i nord.

Omfattende virksomhet

– Jeg representerer 13 departementer og ni direktorater, så man kan si at vi er en omfattende krambu, sier fylkesmann Ludvigsen.

Selv om pensjonsdagen nærmer seg — den 18. juli blir han 68 år — understreker han at han ikke jobber i «oppsigelsestempo».

– Jeg skal være like aktiv og styrende som ellers, lover han.

LES OGSÅ: - Er du her óg, utbrøt kongen da han møtte Svein Ludvigsen

Ifølge Ludvigsen har jobben som fylkesmann, og i storting og departement, lokalt i Troms og på den internasjonale scene vært svært givende.

– Jeg har vært privilegert, og det er de erfaringene jeg har fått i løpet av de siste 25 årene som jeg ønsker å bruke videre, sier Ludvigsen til iTromsø.

Ingen oppsummering

Han har ennå ikke begynt å oppsummere sin lange og mangslungne karriere, det vil han spare til «avskjedsintervjuet» som han skal gi lenger fram.

Det er dog noen hendelser som ligger langt fram i pannebrasken.

– 22. juli sitter fortsatt dypt i meg, vil nok alltid prege meg. Jeg er også stolt over det arbeidet vi har gjort for barn og unge i Troms, sier han.

Som fiskeriminister satte han også sine spor.

– Jeg mener at det vi gjorde med strukturomvandlingen av fiskerisektoren var viktig og nødvendig. Jeg har fått lov til å være med på mange spennende ting i løpet av årene.

LES OGSÅ: Uenige, men blide