Se hvem som ble TIL-mester i sjakk

Etter 2x5 minutter lynsjakk på Jekta er det endelig kåret en TIL-mester i sjakk.

GRATULERER: Ruben Kristiansen gratulerer Sigurd Rushfeldt (t.v.) med seieren i første parti. Rushfeldt vant kampen 2-0 sammenlagt. 

FOTARBEID: Ruben Kristiansen (foran) trykker på uret mellom slagene. Det ble mye fotarbeid for backen på Jekta i går. 

Lynsjakk: Det var en action-preget lynsjakk-runde mellom Rushfeldt (t.v.) og Kristiansen (fot, foran). Det var ca. fem meter fra uret til der sjakkspillerne sto, og sekundene tikket fort. 

BARNESJAKK: Før og etter matchen mellom TIL-spillerne var det barnesjakk-turnering på Jekta. 

ANALYSE: Kommentator og arrangør Jan Sigmund Berglund (t.v.) analyserer kampen sammen med Ruben Kristiansen (midten) og Sigurd Rushfeldt (t.h.) 

nyheter

Det var på forhånd knyttet stor spenning til hvem av Sigurd Rushfeldt og Ruben Kristiansen som var den største sjakkstrategen, men Rushfeldt hadde overtaket i begge partiene, og gikk fra matchen med en overbevisende 2-0-seier.

Både Rushfeldt og Kristiansen forteller at det hender seg at det blir sjakkspilling i dødtida i forbindelse med bortekamper. De har imidlertid aldri spilt mot hverandre før, selv om de begge er spiller sjakk jevnlig.

– Han har vel unngått det tidligere, sier Rushfeldt og smiler lurt.

LES MER: Disse fanget dronningen

Slitsom kamp

Etter å ha tapt første parti ganske klart, slåss Kristiansen tilbake som en løve i andre parti. De åpnet begge forsiktig med å studere hverandre nøye, før det litt etter hvert tok til.

De to fotballspillerne fikk god bruk for dribletreninga, der de måtte navigere seg til og fra lynsjakk-uret over en veritabel slagmark av aktive og veltede sjakkbrikker.

Da tida var ute, var det allikevel klart at det var Rushfeldt som var den sterkeste spilleren. Etter å ha slått ut like mange bønder som en gjennomsnittlig middelaldersk føydal-herre, sto han som vinner av begge partier.

– Det var slitsomt, vi måtte springe og slå på klokka seks meter unna, forteller Rushfeldt og legger til at han er imponert over lagkameraten.

– Sigurd viser at han ikke bare har det i kjeften, sier Kristiansen og ler.

LES OGSÅ: Sjakk-OL mangler penger

Sjakkdag

Kampen ble gjennomført som en del av sjakkdag på Jekta. Dette et tredje gangen Tromsø 2014 og Jekta arrangerer sjakkdag og Berglund forteller at det tidligere har vært en stor suksess.

– Tromsø er bitt av sjakkfeberen. Forrige gang vi var her, lot vi brettene stå igjen og de ble så populære at Jekta ba om et til, forteller han.

LES OGSÅ: Frykter sjakk-OL på sparebluss

Neste mester?

Berglund vil gjerne ha en re-match mellom de to spillerne en gang, og Rushfeldt ser ikke for seg at det er noen andre utfordrere til mestertittelen — i alle fall ikke på A-laget.

– Vi får lete blant juniorene, på A-laget er det ifølge Ruben veldig tynt mellom sjakkspillerne, sier Rushfeldt.