Styrker reiselivet

Opplevelser i nord, Norges største forskningsprosjekt innen reiseliv, er videreført med tre nye år og 40 millioner kroner.
nyheter

Tromsø: ”Opplevelser i nord” er et forskningsprogram som drives av Handelshøgskolen i Bodø, Nordlandsforskning, Universitetet i Tromsø, Høgskolen i Harstad, NORUT og Bioforsk. Nå får prosjektet fortsette i tre år nye år, skriver Nordlandsforskning i en pressemelding.

– Dette er kjempehyggelig for utviklingen av reiselivet både i landsdelen og nasjonalt, sier prosjektleder Einar Lier Madsen i pressemeldingen.

Rundt 40 forskere er med i programmet som er finansiert av Forskningsrådet med 20 millioner kroner. ”Opplevelser i nord” har hittil vart i fem år, og nå er prosjektet evaluert og altså fått tre nye år.

En god jobb

– Det viser at vi har gjort en god jobb i forrige prosjekt. Det viser også at det er mulig å skape et godt samarbeid både mellom akademiske institusjoner og mellom oss og næringslivet, sier dekan Bjørn Olsen på Handelshøgskolen i Bodø ved Universitetet i Nordland.

Handelshøgskolen er vertsinstitusjon for prosjektet. Forlengelsen av prosjektet har stor betydning både for reiselivet og forskningsinstitusjonene, sier forskningsleder Einar Lier Madsen ved Nordlandsforskning.

Bedre kunnskap

– Vi har fått bedre kunnskap om utviklingen av reislivet. Vi vet mer om innholdet i reiselivet og om hvilke opplevelser kundene ønsker seg.

Forskningen i ”Opplevelser i nord” har to hovedtemaer. De er å skape attraktive og bærekraftige opplevelser i Nord-Norge, samt å øke bedriftenes verdiskaping.

– Vi skal fortsette å forske på disse områdene, og i tillegg øke innsatsen for å få kunnskapen ut til næringen, sier Einar Lier Madsen.

Han ser blant annet at lokal mat har fått en større plass i reiselivet de siste fem årene, og dette er et tema forskerne vil jobbe mer med.

– Vi inngår også et samarbeid med cruisenettverk og havner i nord for å se på verdien av cruisetrafikken, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter