Her åpner byens nye bar

Et ettertraktet tilbud, ifølge daglig leder Yngve Ness.

GIGANTBAR I TROMSØ: Her åpner Yngve Ness sportsbaren O'Learys. 

nyheter

Storgata: I løpet av september, oktober åpner sportsbaren O’Learys i Tromsø sentrum.

Baren skal inn i lokalene hvor Paletten, en skobutikk og lekebutikken ”Fryd og gammen” tidligere lå i Storgata.

Følg iTromsø på Facebook og Twitter

– Det stemmer at vi skal åpne, franchisetakeren vår heter Yngve Ness, forteller Wilhelm Vintilescu, administrerende direktør i O’Learys Stockholm.

Les også: "Flytter til Pyramiden"

50 TV-skjermer

Yngve Ness har i 15 år drevet kafeen og kaffebaren på Nerstranda senter. I to år har han jobbet for å åpne sportsbaren i Tromsø.

– Prosessen har modnet seg til etter hvert. Etter at jeg var på besøk på hovedkontoret i Stockholm og til slutt fant interessante lokaler ble det et faktum, forteller Ness.

Baren vil fylle både første, andre og tredje etasje. På tegningen av lokalet er det tegnet inn 50 TV-skjermer ifølge Ness, noe som resulterer i at man kan vise åtte til ni fotballkamper samtidig.

– Jeg føler at dette er et konsept som mangler i Tromsø med tanke på gjennomføring av et fotball- og sportstilbud. Jeg tror ikke jeg fornærmer noen når jeg sier at det ikke er noen rendyrkede sportskonsepter her nå, sier Ness.

Les også: "Her er nye Rica"

– For alle

O’Learys finnes i dag i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Spania og Singapore.

Ness forteller at de vil vise så mye som mulig av alle slags fotballkamper når baren åpner. Selv er han over gjennomsnittlig sportsinteressert.

– O’Learys er jo veldig stor i Sverige og har vel nå syv til åtte filialer bare i Norge.

På Tromsø lufthavn Langnes åpnet O’Learys allerede 1. april. Men det er fortsatt noen steg videre før baren åpner i sentrum.

– Det er noen småting igjen som må tegnes, i tillegg til at jeg trenger en del godkjenninger fra sentrale myndigheter. Men det regner jeg med at går i orden,

Selv om det er en sportsbar, tror Ness at det også retter seg mot de som ikke er sportsinteressert.

– Det er jo for alle. Jeg tror alle kan finne noe de liker der. I tillegg har vi jo et gjennomført matkonsept med blant annet amerikanske burgere og spareibs.

I tillegg til å gå over flere etasjer skal Ness videreføre uteserveringen.

– Når det først er en veranda her så må den jo brukes, det er jo et kjempepluss, sier Ness.