Programmet for 1. mai er klart

I år som i fjor er det privatiseringen av tjenester i Tromsø kommune som får stort fokus 1. mai.

I år som i fjor er det privatiseringen av tjenester i Tromsø kommune som får stort fokus 1. mai. Her fra 1. mai-toget i fjor. Foto: KNUT-EIRIK LINDBLAD 

nyheter

– Parolene gjenspeiler det som foregår politisk i Tromsø, og de tingene kommunestyret har vedtatt, sier nestleder i LO i Tromsø, Kristine Larsen.

LES OGSÅ: Bruker 1. mai til å sikre egen arbeidstid

LO er sterkt i mot å konkurranseutsette kommunale tjenester, og det vil de gjøre klart på arbeidernes dag.

– Vi er sterkt i mot å gi det private et sugerør inn i velferdskassen vår, sier Larsen.

I tillegg vil det bli paroler på EU, Palestina og ikke minst lærerne og deres kamp.

– Det er naturlig at også havnekonflikten i Tromsø er en del av 1. mai. Vi kan ikke stå å se på at man styrer unna en tariffavtale, og ansetter utenlandsk arbeidskraft til å utføre arbeidet, sier Larsen.

Etter toget blir det appell fra blant andre 1. sekretær i LO, Peggy Hessen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter