1.000 møtte opp i 1. mai-tog

Det var godt oppmøte i snødrevet i Tromsø sentrum på torsdag.

PAROLER: Blant de mange parolene i toget var det paroler for Palestina, mot gruvedeponi og mot privatisering.  Foto: Pia Engman

  Foto: Pia Engman

  Foto: Pia Engman

nyheter

STORGATA: Årets 1. mai-tog gikk under hovedparolene ”Velferdskommune JA! Privatisering NEI!” og ”EU medisin raserer Europas velferd!”

Leder i Tromsø LO, Ronny Johansen, anslår oppmøtet til ca. 1.000 mennesker, men understreker at han ikke talte. Han er godt fornøyd.

– Det var bra i fjor, og det er enda bedre i år, sier han.

LES OGSÅ: Støre talte i Sørreisa

Flere av appellantene uttrykte sin støtte til de streikende havnearbeiderne ved Hurtigrute-kaia, og internasjonal solidaritet var også et gjengangstema.

– Det er når vi ser hvor urettferdig tekstilarbeidere blir behandlet, at vi ser hva arbeiderbevegelsen og 1. mai har betydd her til lands, sier Brage Larsen Sollund (Ap), som var en av appellantene på Stortorget.

LES OGSÅ: Vil gjenerobre frihetsbegrepet

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter