Majed har håp for Gaza

Majed Abusalama (25) holdt 1. mai appell på vegne av Gazas befolkning.

JOURNALIST: Majed Abusalama er en menneskerettighetsaktivist og politisk journalist fra Gaza. Han holdt appell på Stortorget 1. mai, og fortalte om situasjonen for sivilbefolkningen i Gaza.  Foto: Pia Engman

nyheter

STORTORGET: Abusalama er en menneskerettighetsaktivist og politisk journalist fra Gaza. Han er også en av grunnleggerne av The Intifada Youth Coalition Palestine.

LES OGSÅ: 1.000 møtte opp i 1. mai-tog

For tiden er han på foredragsturné i Europa, og torsdag var han i Tromsø for å holde den internasjonale appellen under 1. mai-markeringen på Stortorget.

– Israel bryter grunnleggende menneskerettigheter i Gaza, sier han til iTromsø.

Gode venner i Tromsø

Abusalama holdt foredrag i Tromsø for cirka en måned siden, i det som var starten på foredragsturneen hans.

– Jeg kom til Tromsø fordi jeg har gode venner i fagforeningene her, som støtter Palestina, forteller han.

LES OGSÅ: Programmet for 1. mai er klart

At Tromsø er vennskapsby med Gaza er noe Abusalama er opptatt av.

– Vi er glade i dere, selv om vi føler at vi bor på en annen planet, sa han til de fremmøtte, med klar henvisning til de vidt forskjellige levekårene i de to byene.

– En ressursperson

Ifølge Lene Sedolfsen, som er leder av det nasjonale studentfagutvalget i NTL og medlem av styret i Tromsø vennskapsby-prosjektet, var Abusalama et naturlig valg for 1. mai-markeringen.

– Jeg valgte han, fordi jeg anså han som en ressursperson, forteller hun.

LES OGSÅ: Palestina vil søke medlemskap i flere FN-organer

Sedolfsen ble kjent med Abusalama gjennom sosiale media, og har hatt tett kontakt med ham i over ett år.

– Vi har det veldig godt i Norge, så det å få et innblikk i situasjonen i Gaza hjelper oss til å få viktige perspektiver, sier hun.

– Vil ikke ha bistand

Han appellerte til de oppmøtte – og det norske folk – om å støtte den palestinske kampen, og om å følge opp lovnadene fra Oslo-avtalen, som han hevder israelerne ikke har overholdt.

LES OGSÅ: Israel avbryter fredssamtaler etter palestinsk avtale

Ifølge Abusalama blir det palestinske folket utsatt for kollektiv avstraffing fra den israelske staten, og han er i Norge fordi han vil ha støtte fra det norske folket.

– Vi vil ikke ha bistand, vi vil ha grunnleggende menneskerettigheter, forteller han.

– Mitt håp, og håpet til det palestinske folket er at vi kan leve i fred, forteller Abusalama.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter