Har planer for 750 boliger

Med ny forbindelse mellom Tromsøya og Kvaløya vedtatt står Nord-Gruppen klar til å bygge inntil 750 boliger på Kvaløya.

OVERSIKTSBILDE: Den røde ovale sirkelen viser området Nord-Gruppen vil bebygge. Håkøybrua øverst i bildet og Håkøya til høyre. 

STORT OMRÅDE: Styreleder Ole Christian Salomonsen i Nord-Gruppen med kart om boligområdet som ligger bak ham, oppover i terrenget. Foto: Kjetil Vik 

nyheter

Dette området på oversiden av fylkesveien sør for Håkøybrua er verken egnet til skogsdrift eller beite, mener Nord-Gruppen.

Her ønsker de å tilby boligtrengende boliger i storslått natur, i landlige omgivelser.

LES OGSÅ: Vil bygge 2.000 boliger i Kroken

Har blitt kontaktet

– Tromsø har definitivt behov for et boligprosjekt som dette, som vil passe godt når det kommer ny tunnel til Kvaløya. Området er fantastisk flott med en enorm utsikt, sier styreleder Ole Christian Salomonsen i Nord-Gruppen AS.

Etter at de ervervet det fire hundre måls store området, har det vært økende pågang av barnefamilier som ønsker å etablere seg med egen bolig i dette området.

– Vi ønsker å bygge en kombinasjon av eneboliger, rekkehus og terraserte boliger. Mange unge som vil bo på Kvaløya har kontaktet oss. Mange arbeider også på Kvaløya, sier daglig leder Svein Ole Salomonsen i Nord-Gruppen.

LES OGSÅ: Bygger mer enn det er behov for

Milliardprosjekt

Rambøll har på vegne av Nord-Gruppen utarbeidet innspill til planprogram til kommuneplan for perioden 2015-2026, hvor Håkøybotn presenteres som et potensielt boligområde. Det er snakk om et stort prosjekt.

LES OGSÅ: Her vil Bonord bygge 500 boliger

– Bare byggekostnadene er på anslagsvis 2,3 milliarder kroner. Da snakker vi ikke om salgssummen. Dette prosjektet kommer til å bli et stort og viktig oppdrag for byggenæringen, og vi er i dialog med aktører i bransjen, sier Salomonsen.

Nærhet til et eventuelt fremtidig Arctic Center tror han vil være et stort pluss for prosjektet. I tillegg eier de 700 meter strandlinje, som også gir store muligheter for et godt bomiljø.

Vil ta noen år

– Vi eier standlinja nedenfor utbyggingsområdet. Den ønsker vi å trekke inne som grendeområde i prosjektet. Her ligger det til rette for mini-zoo og båthavn, men foreløpig er dette på tankestadiet, sier daglig leder Svein Ole Salomonsen.

LES OGSÅ: Vil kaste ut over 100 leitetakere på Tomasjordnes

Foreløpig er de bare i startgropa og regner med at den byråkratiske og politiske planprosessen tar noen år.

– Reguleringsplanarbeidet kan nok ta fem år, og utbyggingen forutsetter jo at ny forbindelse er vedtatt.