Trenger flere gjesteplasser til Sjakk-OL

I forbindelse med Sjakk-OL har byens besøkende nå behov for at folk åpner dørene til sine hjem.

– INVITER FOLK HJEM: Sjakk-OL trenger rom til flere gjester. Nå oppfordrer Jens Johan Hjort, Lene Hansen og Trond Øverås folk til å lage sine egne private hoteller.  Foto: Tor Farstad

nyheter

rådhuset: Fra 1. til 14. august er det duket for Sjakk-OL i Tromsø. Opprinnelig skulle det kommet 160 land til byen for anledningen, men nå viser det seg at det kommer 185 forskjellige land. I tillegg er hotellkapasiteten i forbindelse med arrangementet allerede fylt opp med 85 prosent. Derfor har de nå behov for at folk åpner sine dører og lar folk komme på overnatting.

– Hotellkapasiteten på denne tiden er jo allerede sprengt. For at alle som vil overvære OL skal ha mulighet til det, trenger vi derfor hjelp fra det private, sier markedssjef Lene Hansen i Tromsø Sjakk-OL.

LES OGSÅ: Ordføreren ber folk om å stille til dugnad

Besøk og penger

Derfor har de nå tatt kontakt med den digitale markedsplassen Airbnb som organiserer kortvarig utleie av private hjem over hele verden.

– Vi lurte på hvordan vi skulle organisere dette på en skikkelig måte, og da var det noen som foreslo Airbnb. Det er en veldig seriøs aktør som flere her i byen har god erfaring med.

Nå har Sjakk-OL inngått et samarbeid med Airbnb slik at det skal bli lettere for sjakk-entusiaster, publikummere og andre å få et sted å bo. Ettersom de over 3000 deltakerne, delegatene og gjestene som kommer hit innlosjeres hos byens hoteller.

– Om man er på reise kan man for eksempel leie ut huset eller leiligheten sin, er man hjemme kan man derimot få noen nye mennesker på besøk. Alt dette tjener man jo penger på, sier Hansen.

Dronninger og konger

Ordfører Jens Johan Hjort hiver seg med på oppfordringen.

– Vi er så heldige at hele august er fylt med folkeliv i Tromsø. Først Sjakk-OL og deretter Arctic Race. Det er jo klart at det er en del andre gjester som da vil komme til Tromsø og de må vi ta godt imot. Derfor oppfordrer jeg alle som har mulighet til å åpne opp for å ta imot byens gjester, både dronninger, konger og bonder, sier Hjort.

Også reiselivssjef Trond Øverås i Visit Tromsø ser at behovet for private hjem er stort.

– Vi vet at Airbnb er en seriøs aktør og har henvist flere dit. Ettersom hotellkapasiteten er sprengt, er det viktig at også de andre som ønsker å besøke Tromsø får muligheten til det, sier Øverås.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter