Nå kan Tromsø få alpinsenter

Etter dagens vedtak kan det se ut som om alpinanleggsenteret på Håkøybotn blir en realitet.

FORNØYD: Byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H) er svært glad for ekspropriasjonsvedtaket som byrådet fattet i dag. 

nyheter

Saken om alpinsenteret Arctic Center AS har pågått i lang tid grunnet uenighet mellom kommunen og grunneierne. Nå har et enstemmig byråd fattet vedtak om eksproriasjon av området.

- Tromsø kommune ønsker å bidra til at Arctic Center blir realisert, og så blir det opp til dem å reise kapital, men vi håper virkelig det kommer til live, sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen. Han mener det er behov for et skikkelig alpinanlegg og tror det vil gjøre godt både for innbyggere og turister.

Nødvendig vedtak

Ifølge byrådslederen har den store samfunnsinteressen for kommunen og regionen vært tungtveiende i saken.

- Man ønsker ikke gjøre vedtak på denne måten, men vi har lenge forsøkt å bli enige med grunneierne uten og lykkes og da må kommunen gå dit og fatte et slikt vedtak, sier Hilmarsen. Han mener snøforholdene her i nord gjør det naturlig å ha et slikt anlegg.

- Klimaendringene gjør at det vil være dårlige vintersesonger i Sør-Europa, mens vi vil vil ha gode forhold og mye snø der man kan oppleve ordentlig vinter, fortsetter byrådslederen.

Merkedag

Til iTromsø uttrykker Hilmarsen at han er svært glad for at vedtaket ble fattet.

- Det var en nødvendighet, og etter 30 år med uenighet var det på tide å få det på plass. Dette er en merkedag i denne saken, avslutter han.