Vil auksjonere sjakkspill for OL

Anne Marie Rosted mener Tromsø-folk må ta i et tak for å berge sjakk-OL.

ENGASMENENT: Siden Tromsø er vert for Sjakk-OL, mener Anne Marie Rosted at også befolkningen må ta i et tak for å bidra til at arrangementet blir en realitet.  Foto: Christina Svanstrøm

IBENHOLT: Disse sjakkbrikkene i ekte ibenholt ønsker Anne Marie Rosted å auksjonere vekk til inntekt for Sjakk-OL i Tromsø.  Foto: Christina Svanstrøm

nyheter

Selv kan hun ingenting om sjakk. Men Anne Marie Rosted mener det er en enorm ære for Tromsø by at 181 nasjoner kommer på besøk for å spille sjakk, og mener befolkningen må vise sitt engasjement for å ta imot gjestene på ordentlig vis.

Auksjon

Derfor ønsker hun å dra i gang en auksjon for å bidra til arrangementet.

Les også: "- Vi trenger pengene"

– Jeg har et sjakksett jeg kjøpte i Tanzania i 1972, med håndskårede sjakkbrikker av ibenholt. Det er et fantastisk håndverk, og jeg kunne solgt det til samlere for minst 3000 kroner. Men jeg ønsker at disse pengene skal komme med til sjakkarrangementet, sier Rosted.

Brikkene er laget av Makonde-stammen i Tanzania, og er for kunst å regne med de små utskjæringene i det harde treverket.

Hun er ikke den eneste som ønsker å hyppe engasjementet for sjakk-OL.

På Twitter skrev sjakkentusiast og artist Lars Magne Andreassen i forrige uke: ” Jeg har i dag overført kr. 100 til Sjakk OL org. Hvis 149 999 andre gjør det samme vil Sjakk OL kunne gå som planlagt!”

Oppdrettsnæringa

Tromsø-kvinnen Anne Marie Rosted mener også at ulike næringer som hittil har sagt nei til å være sponsorer, må få opp øynene for betydningen av Sjakk-OL. Særlig til oppdrettsnæringen har hun klar tale:

– De håver inn millioner ved hjelp av havet, vår alles felles ressurs. Nå må de kjenne sin besøkelsestid, og bidra til at Sjakk OL i Tromsø 2014 blir en realitet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter