- Har aldri opplevd at så mange har likt at jeg måtte stenge

Hvis du kun skal lese ett "Beklager, vi har stengt"-skilt i år...

Eier og daglig leder Håvard Robertsen på Huken pub gikk tom for mat etter 17. mai-helga. Da hang han opp dette skiltet til kundene sine. 

"Stengt 18. mai. Va så satans mye folk hær i hælga! Fette fritt før ALT! Kommer sterkt tilbake mandag med full fettling, full rulle og byens bæste burger, full overhaling. Potetkongen" 

nyheter

- Jeg tenkte at det ville bli kjedelig å bare henge opp et skilt der det sto "Stengt". Så jeg ga kundene en grundig unnskyldning i stedet. Det er ikke ofte jeg må holde stengt, sier Håvard Robertsen.

Han er gründer og eier av Huken Pub på Strandtorget og er mannen bak den friske meldingen på sklitet.

-Jeg skrev lappen etter å ha jobbet 48 timer 16. og 17. mai. Jeg var overtrøtt og det bærer kanskje lappen preg av, sier Robertsen.

Tomt for mat

16. mai og 17. mai var hektiske dager for Robertsen på puben. Da 17. mai var historie var det også helt tomt for mat.

- Jeg hadde vel mais igjen. Ellers var det tomt - til tross for at jeg hadde bunkret opp i forkant. Men det har vært mye folk her både fredag og lørdag, sier Robertsen.

Les også: Jobber døgnet rundt - tjener nesten ingenting

1.000 likes

Han fikk et aldri så lite sjokk etter at han postet bildet av lappen på Facebook også.

-  Vi har en side på Facebook med endel venner av puben så jeg la bildet ut der også, slik at kundene slapp å møte på døra. Da jeg våknet 18. mai så jeg at bildet hadde fått over 1.000 likes på kort tid, sier Robertsen.

Bildet av skiltet er delt i hytt og vær og Robertsen selv har fått mange tilbakemeldinger på stengt-lappen.

- Den har blitt delt i Trondheim og flere andre steder. Det er jo bare artig. Jeg har aldri vært borti at så mange har likt at jeg måtte holde stengt, ler Robertsen.

Les også: Mann nektet å forlate utested

Bare i Nord-Norge

Selv om han var trøtt og sliten når han skrev lappen, så står Robertsen, også kjent som "Potetkongen", inne for språkbruken - som inneholder endel kraftuttrykk - derav navnet på én av matrettene han er kjent for - full fettling.

- Det er en bakt potet med alt av tilbehør. Men ja, jeg står for språkbruken. Noen skrev på Facebook at det er bare i Nord-Norge at man kan skrive noe sånt på et skilt. Og det har vel vedkommende rett i, humrer "Potetkongen" Håvard Robertsen.