SJAKK-OL:

- Håper på det beste

Leder i Norges Sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson, var i dag på høring i finanskomiteen på Stortinget.
nyheter

Pengeproblemene til sjakk-OL i Tromsø (COT 2014 AS) er prekære. Da det forrige uke ble klart at de 15 millionene man har søkt om i ekstra bevilgning ikke kom med på revidert nasjonalbudsjett, økte spenningen ytterlige.

– Jeg har nå lagt fram våre synspunkt for finanskomiteen. Så må vi bare håpe at de forstår hvor mye vi trenger disse pengene, sier Aulin-Jansson til iTromsø.

Les mer: - Trenger pengene

Rekordmange påmeldte

I høringen redegjorde Aulin-Jansson, som også er nestleder i COT 2014 AS, for grunnen til manglende midler.

– Da vi sendte vår søknad ba vi om søknadsbeløpet i 2009-kroner, men har fått pengene i 2014-kroner. Bare dette har gitt en svekkelse på seks millioner kroner, sier Aulin-Jansson.

Enda et poeng som trekkes fram er at da søknaden ble sendt, var rekorden for påmeldte i sjakk-OL på 153 land.

COT 2014 i Tromsø har fått rekordmange 181 påmeldte nasjoner.

I Tromsø forsøker byborgeren Anne Marie Rosted å bistå sjakk-OL med en auksjon.

Les mer: Håper noen fortsetter auksjonen

Konsekvenser

Komitéleder Hans Olav Syversen (KrF) spurte sjakkforbundet Blant annet hva konsekvensene av en avlysning vil bli.

– Det er ufattelig dersom vi må avlyse, men likevel er faren der. Konsekvensene vil ramme omdømmet til både Tromsø kommune, Norges Sjakkforbund, og Norge, sier Aulin-Jansson.

– De manglende midlene har skapt stor usikkerhet rundt om i verden. Vi håper avgjørelsen om støtte kommer så snart som mulig.


Se video fra høringen her: Stortingets videoarkiv 20. mai

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter