Endene møtes på bensinstasjonen

Et andepar har de siste ukene ”bosatt” seg ved Statoil i Breivika. Der blir de så godt tatt vare på at de stadig vender tilbake.

Her tusler andeparet ut av inngangsdøra på Statoil i Breivika. Foto: Linn Bratteng 

Komisk: Daglig leder ved Statoil i Breivika, Benny Mikkelsen, har de siste ukene hatt daglige besøk av et andepar som åpenbart har rede i nærheten. 

nyheter

– Det er omtrent tre uker siden de dukket opp hos oss første gang. Siden den tid har de vært her i alle fall et par ganger om dagen, forklarer Benny Mikkelsen, daglig leder ved Statoil i Breivika.

Les også: Fugl dro på restaurant

Banker på døra

De to stokkendene er i følge Mikkelsen et par og har, etter det han har hørt, et reir ikke langt unna.

– De var her senest tidligere i dag. De er ikke det minste sky, faktisk står de til tider nærmest og banker på døra her for å komme inn på bensinstasjonen. Så tusler de innfor døra før vi må jage dem ut, forklarer Mikkelsen.

Selv om han har oppfordret sine ansatte til ikke å mate endene, for å unngå at de vender tilbake til stasjonen, er det ikke alle som tenker slik.

– Vi har en del kunder som mater endene med boller og andre godsaker, innrømmer Statoils daglige leder, før han legger til:

– De har det nok rimelig godt her siden de til stadighet kommer tilbake. Som de fleste andre kundene våre trives de nok på Statoil i Breivika, sier Mikkelsen før han bryter ut i latter.

Les også: Kjøttmeisen Pelle åpner døren selv

Attraksjon

Til tross for at Mikkelsen ikke vil ha fuglene inne i butikken, bekymrer han seg for hvordan det skal gå med andeparet.

– Dette er ikke et egnet miljø for fugler å oppholde seg i. I og med at de er så tam, legger de seg rett som det er bak bilene som står parkert her. Da er det lett for at de kan bli påkjørt, påpeker Statoils daglige leder.

Det er imidlertid ikke bare de ansatte på Statoil som har fått merke at de to endene til stadighet oppholder seg på bensinstasjonen i Breivika.

– Endene har blitt en attraksjon. Senest i dag hadde vi en kunde innom her som lurte på hvor endene var.

Må flyttes

Da iTromsø tok turen bortom bensinstasjonen fredag ettermiddag, var imidlertid endene ikke å se, men en observant leser knipset lørdag formiddag bilde av andeparet i dét de tuslet ut av bensinstasjonen.

– De var her som sagt noen timer tidligere i dag og kommer garantert igjen, men nå har vi kontaktet Viltnemnda som skal komme bort hit over helga. Det beste for endene hadde vært om de ble flyttet til et mer egnet sted, påpeker Mikkelsen.

Han føler seg likevel ikke sikker på at de ikke blir å komme tilbake.

– I fjor vår var det også to ender som oppholdt seg her over lenger tid. Jeg er sikker på at det er de to samme endene.

– En vanskelig operasjon

– At fugler kommer innomhus er ikke noe nytt fenomen. Det vi har tenkt å gjøre er å flytte endene og reiret ut av området. Det er en litt vanskelig operasjon ettersom alt må gjøres samtidig, forklarer Einar Mellomgård, leder i viltnemnda.

Ifølge Mellomgård blir dette et noe spesielt oppdrag.

– Vi er jo vant til at fuglene som skal fanges er skadet. Det er ikke dette paret og da blir de vanskeligere å fange. Derfor må de være inne på bygget når vi skal fange dem. Og så er det viktig at de flyttes så langt unna at det ikke er noen forbindelse mellom det stedet de har oppholdt seg og det nye oppholdsstedet.

Han kan informere om at Viltnemnda vil se på saken over helga.