FIDE bekymret for sjakk-OL

Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) har vært i Tromsø. De roser arbeidet som er gjort, men er bekymret for økonomien.

PÅ PENGEJAKT: Styreleder Hans Olav Karde sier at pengemangel kan føre til et Sjakk-OL på sparebluss. Foto: Ronald Johansen  Foto: RONALD JOHANSEN

nyheter

Det sier styreleder i Sjakk-OL 2014, Hans Olav Karde, fredag kveld. Representanter fra det internasjonale sjakkforbundet har denne uka vært på besøk i den kommende vertsbyen for sjakk-olympiaden.

- FIDE melder at de er svært fornøyde med det arbeidet som er gjort, og uttrykte klart at de syntes arbeidet har kommet langt og er godt i rute, opplyser Karde på telefon fredag.

- Men også de er bekymret for den manglende økonomiske støtten, sier Karde.

Les også: Vil be Regjeringen om OL-støtte
 

På nytt i Stortinget

iTromsø har tidligere denne uka skrevet om den økonomiske situasjonen arrangementet befinner seg i. Tirsdag var ledelsen for Sjakk-OL i høring i finanskominanskomiteen på Stortinget, og håpet er nå at forhandlingene i Stortinget skal slå ut til Sjakk-OL sin fordel.

- Forhandlingene skjer på Stortinget, og nå er håpet vårt at Stortinget vil bidra i det reviderte budsjettet som legges frem i begynnelsen av juni, sier styreleder Karde.

Styrelederen håper at de snart skal få svar i hva utfallet for Sjakk-OL blir.

- Vi har ingen tid å miste. Usikkerhet som dette kan føre til at folk bli usikre og kanskje velger å utebli fra arrangementet, uthever Karde.Olympisk by

Han tror også at støtte fra Stortinget vil gi ringvirkninger på støtten fra kommunale aktører. Karde ønsker også å skape en entusiasme rundt det å være vertskap for et arrangement av den størrelsen et sjakk-OL vil være.

- Vi vil jo at byen skal merke at det er en vertsby for dette arrangementet, at det er en olympisk by i to uker, sier Karde, før han avslutter:

- Nå må vi bare krysse fingrene for at det går vår vei.

Les også: Bokstavhuset starter budrunden - vil ha OL i Tromsø