FIDE bekymret for sjakk-OL

Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) har vært i Tromsø. De roser arbeidet som er gjort, men er bekymret for økonomien.

PÅ PENGEJAKT: Styreleder Hans Olav Karde sier at pengemangel kan føre til et Sjakk-OL på sparebluss. Foto: Ronald Johansen  Foto: RONALD JOHANSEN

nyheter

Det sier styreleder i Sjakk-OL 2014, Hans Olav Karde, fredag kveld. Representanter fra det internasjonale sjakkforbundet har denne uka vært på besøk i den kommende vertsbyen for sjakk-olympiaden.

- FIDE melder at de er svært fornøyde med det arbeidet som er gjort, og uttrykte klart at de syntes arbeidet har kommet langt og er godt i rute, opplyser Karde på telefon fredag.

- Men også de er bekymret for den manglende økonomiske støtten, sier Karde.

Les også: Vil be Regjeringen om OL-støtte
 

På nytt i Stortinget

iTromsø har tidligere denne uka skrevet om den økonomiske situasjonen arrangementet befinner seg i. Tirsdag var ledelsen for Sjakk-OL i høring i finanskominanskomiteen på Stortinget, og håpet er nå at forhandlingene i Stortinget skal slå ut til Sjakk-OL sin fordel.

- Forhandlingene skjer på Stortinget, og nå er håpet vårt at Stortinget vil bidra i det reviderte budsjettet som legges frem i begynnelsen av juni, sier styreleder Karde.

Styrelederen håper at de snart skal få svar i hva utfallet for Sjakk-OL blir.

- Vi har ingen tid å miste. Usikkerhet som dette kan føre til at folk bli usikre og kanskje velger å utebli fra arrangementet, uthever Karde.Olympisk by

Han tror også at støtte fra Stortinget vil gi ringvirkninger på støtten fra kommunale aktører. Karde ønsker også å skape en entusiasme rundt det å være vertskap for et arrangement av den størrelsen et sjakk-OL vil være.

- Vi vil jo at byen skal merke at det er en vertsby for dette arrangementet, at det er en olympisk by i to uker, sier Karde, før han avslutter:

- Nå må vi bare krysse fingrene for at det går vår vei.

Les også: Bokstavhuset starter budrunden - vil ha OL i Tromsø

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter