På hjemmebane igjen

På fredag entrer Pristine scenen på Driv. Det er bluesrockbandets første konsert i Norge etter at de kom på andreplass i European Blues Challenge i april.

TILBAKE PÅ HJEMMEBANE Pristine spiller på Driv på fredag. Foto: Marius Fiskum  Foto: Marius Fiskum

nyheter

- Dette har vi gledet oss til. Det er alltid stas å spille på hjemmebane, sier vokalist Heidi Solheim på vegne av sine spillesugne våpenbrødre Espen Elverum Jakobsen (gitar), Anders Oskal (orgel), Åsmund Wilter Kildal Eriksson (bass) og Kim Karlsen (trommer).

- Da ble vi enstemmig håndplukket av Norsk Bluesunion, så det var stas, men vi er jo ikke et tradisjonelt bluesband i motsetning til bandet som vant konkurransen, sier Solheim.

Sist de sto på en scene sammen var i april under den prestisjetunge European Blues Challenge som i år ble arrangert i Latvias hovedstad Riga.

Les også: Solheim forstår hvis TV-seere føler seg lurt

Ikke et bluesband

Ifølge Solheim har følgelig Pristine aldri fått innpass i bluesmiljøet, til tross for at bandet har turnert bluesklubber både i inn- og utland.

- Hvorvidt vi er blues eller ikke, kommer selvfølgelig an på ørene som hører, men vi beveger oss ute på siden av bluesbegrepet, forklarer Solheim.

I likhet med sine musikalske helter Led Zeppelin og Grand Funk Railroad har imidlertid Solheim og Pristine tydelig latt seg inspirere av bluesen, men framfor å kopiere, velger de å innovere.

Se bildeserie: Lokale helter på Driv

Tilbake i studio

- I det siste har vi beveget oss mer og mer i en rockete retning og vi blir å spille nye låter som treffer folk rett i magen, fortsetter hun skråsikkert.

Denne skråsikkerheten er ikke ubegrunnet. Bandets to første skiver, ”Detoxing” (2011) og ”No Regrets” (2013), høstet nesten utelukkende godord fra en samlet musikkpresse. Og til høsten bærer det tilbake til studio for nok ei skive fra ”tromsø- og målselvbandet”. Fredagens konsert skal da også brukes til å teste ut nye låter.

- Vi er spente på mottagelsen, men blir selvfølgelig også å spille låter fra de to første skivene, sier Solheim som har sommerplanene klare.

- Den er fylt opp av festivaler og konsertoppdrag med alle mine band og prosjekter, sier hun.