Kvinnesjefer i Troms tjener best i nord

I Troms får kvinner i mellomstillinger 89,9 prosent av lønnen til sine mannlige kolleger.
nyheter

Målt etter likelønn er Troms best i Nord-Norge og foran landssnittet.

Undersøkelsen er gjennomført av Norsk Ledelsesbarometer.

I 2014 tjente kvinnelige mellomledere i Troms i snitt 502.000 kroner i fjor. Dette tilsvarer 89,9 prosent av snittlønnen til en mannlig mellomleder i fylket.

Finnmark får 84,7 prosent av den mannlige lønnen. Nordland ligger på 85,8 prosent.

Landsnittet ligger på 87,3 prosent.

– Mange steder i landet er det fremdeles en vei å gå. Det blir stadig vanligere med individuell lønnsfastsettelse. Menn er gjerne flinke til å prate seg opp og understreke hvor uunnværlige de er for bedriften, mens en del kvinner er litt mer tilbakeholdne. Dette er noe arbeidsgivere bør være bevisste på under lønnsforhandlinger, sier Jan Olav Brekke, forbundsleder i Lederne i en pressemelding.

Nesten 3.000 ledende og ansatte deltok i undersøkelsen, som ble gjennomført av De Facto på oppdrag for Lederne.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter