Kanonverksted blir til praktbygg

Snart kan Totalrenovering ta fatt på jobben med å renovere det ærverdige ”Arsenalet” fra 2. verdenskrig. Det skal bli til nye boliger.

FORNØYD: Prosjektleder Ole Vidar Furnes er glad for at de snart kan sette i gang med å renovere Arsenalet, som er bygningen i bakgrunnen. Foto: Åsgeir Johansen  Foto: Åsgeir Johansen

AUTENTISK: Dette vinduet skal bevares ifølge kommunens reguleringsplan, men også det skal oppgraderes. 

nyheter

Jens Olsens gate 6 ble bygget i 1942 av Wehrmacht som kanonverksted, og har på folkemunne også vært kjent som ”Arsenalet”. I 2009 søkte Skifte eiendom om å få rive bygningen på vegne av sin oppdragsgiver Forsvarsbygg. Søknaden ble blankt avvist i kommunestyret da bygget er et av svært få bevarte bygninger av sitt slag.

LES OGSÅ: Saga får ny fasade

Reguleringsplan

I mars 2014 ble det endelig vedtatt en reguleringsplan for bygget som i mellomtiden hadde blitt kjøpt opp av Totalprosjekt AS, et ”søsterselskap” av Totalrenovering AS.

Ferdig til årsskiftet

– Vi håper å få til oppstart før sommerferien, selv om vi vel egentlig hadde håpet begynne nå i mai, sier Ole Vidar Furnes, prosjektleder i Totalrenovering.

LES MER: Vil betale 20 millioner

Ifølge planen skal huset stå ferdig i årsskiftet 2014/ 2015.

– Det blir helt nytt innvendig, mens fasaden skal forbli uforandret, forklarer Furnes.

Problematisk isolering

Det vil si, helt uforandret blir den ikke, men den skal gjenskapes med samme strukturering som bygget har nå. Det er fordi at når huset skal isoleres må dette gjøres fra utsiden i tillegg til innvendig isolering.

– Vi har forhørt oss med eksperter på mur og det finnes ingen alternativer til denne metoden. Ellers blir ikke huset godt nok isolert, sier Furnes videre.

Større takvinduer

Byggets reguleringsplan åpner imidlertid for at det kan gjøres enkelte endringer.

LES OGSÅ: Bygger blokk i bakgården

– Blant annet skal takopplettene på øst- og vestsiden forstørres. Slik de er i dag slipper de ikke inn nok lys, sier Furnes.

Når huset står ferdig ombygd og renovert skal det huse to store leiligheter i andre etasje og fem mindre på grunnplanet.

– De to leilighetene oppe blir spesielle med stor takhøyde og hems. Da benytter vi oss av det som i dag er loftsetasjen, forklarer prosjektlederen.

Rivningskandidat

Så da har Arsenalet gått fra å være en mulig rivningskandidat i 2009 via mulige øvingslokaler i 2011 til et restaurert bolighus i 2014.

– Vi har stor tro på prosjektet og det blir et praktbygg når vi er ferdige, avslutter Furnes.