Ber tingretten stoppe skytingen i Tromsdalen

Flertallet i byrådet gir ikke opp Simavika som ny skytebane. I tillegg lanserer de Saltdalen og Straumsbukta som alternativ.
nyheter

To nye områder utpekt

RÅDHUSET: I går var diskusjonen livlig blant byrådsmedlemmene. Da ble det bestemt å lansere nye plasseringer – i Ramfjord og på Kvaløya. Men det var disens i gruppen fordi forslaget ble godkjent mot stemmene fra Fremskrittspartiet.

LES OGSÅ: Løsning over sommeren

Tommelen ned

Som kjent har kommunestyret vendt tommelen ned for Simavika som alternativ. Dermed tok byrådet på nytt opp hansken og foreslår nå Saltdalen og Straumsbukta.

Britt Hege Alvarstein ønsker ikke å kommentere gårsdagens møte. Hun vil heller ikke si noe om at det blir nødvendig med ekspropriering dersom ett av de nye alternativene blir valgt. Det er noe partiet er generelt i mot.

LES OGSÅ: Frykter søksmål - stenger likevel banen

Starter opp

Det er også meldt – både fra jeger og fisk og pistolklubben – at skytingen starter i Tromsdalen i ettermiddag.

I den forbindelse kjenner iTromsø til at kommuneadvokaten vil be tingretten om midlertidig sikring – noe som betyr at kommunen gjør hva de kan for at skyttermiljøene ikke skal kunne starte sesongen som annonsert.

På grunn av de korte er det ikke sikkert at tingretten får anledning til å behandle begjæringen i dag. I så fall er det fritt fram for skytterne. I så fall vil første skudd falle ved 17-tiden.

LES OGSÅ: Truer med sivil ulydighet