Banker på for en godbit

Måsen Oskar er en av ”stamgjestene” på Kaia Bar og Restaurant i Sentrum. Støtt og stadig banker han på for å få en smakebit av det kjøkkenet har å tilby...

STAMGJEST: Når han har veiene forbi Torghuken plener måsen Oskar å kikke innom Kaia Bar og Restaurant for en matbit... 

nyheter

Han her ikke velkommen inn gjennom dørene, forteller bartender Øystein Nilsen.

Det er jo tross alt en restaurant som serverer mat til dem av oss som ikke er flygedyktige – og Mattilsynet ville nok ha et og annet å si om han spradet rundt i lokalet.

Prøver å snike seg inn

– Er det stille og rolig her inne kan han imidlertid prøve å snike seg inn, sier Nilsen.

Vanlig ”modus operandi” er ellers å banke på vinduet når han har veiene forbi og da skjer det nok ganske ofte at betjeningen eller gjestene stikker til ham en godbit eller en brødskalk, forteller Nilsen.

LES OGSÅ: Endene møtes på Statoil

Oskar pleier ikke å være til sjenanse for gjestene eller de ansatte. Det er kun når han har veiene forbi som han gir seg til kjenne – og det er noe han har holdt på med i flere år, forteller Michael Kvalsvik, kjøkkensjef på Kaia.

– Det er heller ingen andre måser enn Oskar som banker på vinduet for å få mat, sier han.

LES OGSÅ: Kjøttmeisen Pelle åpner døren selv

Lært av mor eller far

Nettopp dette er grunnen til at det ansatte som har vært lenge i gården tror at han er andregenerasjons vinduspikker-måse.

– De ansatte som har jobbet lenge tror at han har lært seg fra sin mor eller far som drev med dette for mange-mange år siden, sier Øystein Nilsen.

LES OGSÅ: Fugl på restaurant