Politiet saumfarte skytebanen i dalen

Politiet saumfarte skytebanene i dalen for å forsikre seg at sikkerheten er ivaretatt.

Sjekket: Tirsdag ettermiddag sjekket politiet skytebanene i Tromsdalen. Leder av forvaltningsenheten, Astrid Nilsen, var på jakt etter eventuelle sikkerhetsbrudd. 

Skytebanen: Astrid Nilsen og Egil Moe hadde meldt sin ankomst, ifølge Kurt Kaspersen i TJ&FF (til høyre). 

nyheter

tromsdalen: Med leder av politiets forvaltningsenhet i spissen, ble alt sjekket. Ifølge Astrid Nilsen har politiet et eget skjema som legges til grunn ved slike kontroller.

Meldte sin ankomst

Ifølge leder av leirdueutvalget i Tromsø Jeger og Fiskeforening, Kurt Kaspersen, hadde politiet meldt sin ankomst på forhånd. I tillegg til ham, stilte også representanter fra pistolklubben for å delta i kontrollen.

LES OGSÅ: Eks-offiserer kriger i dalen

– Det er politiets ansvar at sikkerheten er slik den skal være. Vi deltar ikke i plasseringsdebatten, understreker Astrid Nilsen.

Kan stenge

Samtidig erkjenner hun at kun politimesteren har myndighet til å stenge banene.

– Dersom vi finner avvik, må det utbedres. I motsatt fall kan vi vurdere tiltak, sier Nilsen.

LES OGSÅ: Ber tingretten stoppe skytingen i Tromsdalen

Hun benyttet ettermiddagen til å gå igjennom pistol- og leirduebanene sammen med konsulent Egil Moe.

– Når jobben er utført, vil vi konkludere. Det skjer relativt raskt, sier politijuristen.

Rettsmøte

Torsdag møtes kommuneadvokaten og representantene fra skyttermiljøene i tingretten. Da skal domstolen ha muntlige forhandlinger med partene etter at advokat Torbjørn Bakkelund ba om en midlertidig forføyning hva skyting i dalen angår.

LES OGSÅ: Demonstranter stoppet skytingen

Sorenskriver Unni Sandbukt har i den forbindelse sagt at hun ikke ville behandle begjæringen før hun hadde hørt argumentene til de involverte.

Til 2033

Parter i retten er kommunen og Glimt Skytterlag som sitter på avtalen som gir rett til å benytte Tromsdalen som skyteområde fram til 2033.

LES OGSÅ: - Vedtaket strider mot forvaltningsloven

Som kjent har kommunestyret besluttet å stenge for all skyting i dalen. I påvente av et nytt anlegg, ønsker kommunen å kompensere med 250.000 kroner i året – et beløp som skal dekke ekstra kostnader ved å benytte andre skytebaner rundt om.