Emilie vant gjev filmpris

Filmskaper Emilie Blichfeldt (23), fikk ikke filmen sin vist under TIFF, denne uken fikk hun pris og flere hederlige omtaler under Kortfilmfestivalen i Grimstad.

TÅREVÅT TAKKETALE: Da Emilie Blichfeldt fikk Kritikerprisen under årets Kortfilmfestival i Grimstad, måtte hun felle en tåre. Foto: Privat 

nyheter

Emilie Blichfeldt, opprinnelig fra Senja, har vært en markant skikkelse i byens filmmiljø de siste årene. I fjor gikk hun at av filmskolen i Kabelvåg med eksamensfilmen ”How do you like my hair”, en personlig film med Emilie selv i hovedrollen, og hennes opplevelse av sitt eget kroppshår. Denne uken fikk hun Filmkritikerprisen, og hederlig omtalte av Dramatikerforbundet og Norsk filmforbunds fagpris.

Les også: "Fra Kroken til det store lerret"

– Jeg har ikke helt forstått det enda. Det er ikke alltid så lett å se seg selv utenifra. Selv om jeg har skjønt at det var en publikumsvennlig film på grunn av at den både er søt og ærlig, så er jo dette priser for håndverket mitt, sier Blichfeldt.

Helt målløs

I begrunnelsen til filmkritikerprisen står det blant annet følgende ”Filmen utforsker samfunnets forventninger om hva som er riktig og hva som er vakkert på en subjektiv, presis og skarp måte. Med et formspråk på tvers av sjangere, skapes et personlig og levende uttrykk”. Norsk filmforbunds fagpris gir henne hederlig omtale for hennes ”imponerende klipparbeid” og Dramatikerforbundet roser hennes arbeid med manus og skuespill.

Les også: "Vant nordisk filmpris"

– Dette viser jo at jeg gjør mer enn å bare lage en god historie, det viser jo at jeg også klarer å presentere historien på en god måte.

Under TIFF i år ble ikke Emilies film tatt ut som en del av programmet. Derfor arrangerte hun like så gjerne sin egen festival ”TØFF” under filmfestivalen. At filmen nå skulle vise seg å nå ut til så mange og at så mange skulle sette pris på den, er en gledelig overraskelse for den unge regissøren.

– Jeg er helt målløs. Filmen har også blitt vist blant annet i Wien og Roma, og at den på ett år skulle bli sett av så mange hadde jeg ikke trodd. Det som også er fint er at så mange har tatt meg til side og fortalt at filmen har nådd inn til de.

Utviklingsstøtte

Nå har Blichfeldt kommet jeg hjem til Nord-Norge og til helgen skal endelig filmen få visningstid på kino i Tromsø. Førstkommende lørdag vises den på Verdensteatret under NUFF (Nordisk ungdoms filmfestival).

– Det er kjempekult at den endelig skal vises på stort lerret i Tromsø.

Etter sommeren blir det fullt fokus på filmskaping for Emilie. Nå har hun fått utviklingsstøtte fra Nordnorsk filmsenter.

– De har veldig trua på meg og dette gir meg mulighet til å jobbe med film på fulltid, jeg har samarbeidspartnere både i Bergen, Tromsø og Oslo, så jeg blir nok å farte litt rundt og bare lage film, sier Blichfeldt.