Halvt mål til tre millioner

Rundt tre millioner kroner for en vel 500 kvadratmeter stor tomt – det er ikke uvanlig for den som vil bygge seg enebolig.

IKKE OVERRASKET: Daglig leder Jon Rye-Holmboe hos Privatmegleren synes tomteprisene er høye, men han er ikke overrasket. Foto: Harald Stavseth  Foto: HARALD STAVSETH

MILLIONTOMTER: Her i Trollbakken 10 solgte Vibeke Pedersen i TotalEiendom nylig ei 530 kvadratmeter stor tomt til 2,9 millioner kroner. En nesten like stor nabotomt ligger fortsatt ute for salg.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Trollbakken: Salgsleder Vibeke Pedersen i TotalEiendom solgte i april en 530 kvadratmeter stor tomt øverst i Trollbakken for 2,9 millioner kroner. I løpet av sommeren håper hun også at den nesten like store nabotomta til 2,75 millioner kroner blir solgt.

Ikke noe særsyn

– Det var en del interessenter på den dyreste tomta, som har planer om å bygge seg enebolig. Vi har også hatt henvendelser på den andre tomta og jeg regner den blir solgt i løpet av sommeren, sier Vibeke Pedersen.

LES OGSÅ: Her er byens dyreste strøk

Selv om folk må ut med flere millioner kroner bare for tomta, før en eneste spiker er satt i drømmeboligen, er ikke de to tomtene i Trollbakken noe særsyn på boligmarkedet i Tromsø. Pedersen viser til både Strand på Kvaløya og Solneset, hvor eneboligtomtene også ligger på flere millioner kroner.

Bekrefter inntrykk

– Det har vært prisøkning de siste årene og Tromsø har tatt innpå de andre storbyene. Når du ser hva du må betale på Strand, er ikke de to tomtene i Trollbakken spesielt dyre.

Et inntrykk som bekreftes av Eiendomsmegler 1, som har solgt tomter på Strand.

– Jeg solgte den siste tomta, en 592 kvadratmeter stor tomt, for 1,8 millioner kroner. Nå er det bare nøkkelferdige løsninger igjen. Tomteprisene har ligget på mellom 1,3 og 2 millioner kroner. I mai solgte jeg en 695 kvadratmeter stor tomt på Solstrandveien på fastlandet til 2,72 millioner kroner. Det er lite tomter for salg og prisen blir derfor ganske høy, sier megler Terje Opland i Eiendomsmegler 1.

LES OGSÅ: Kjemper mot planer i Kvaløyvegen

Ikke overrasket

Vibeke Pedersen viser til at tomtene i Trollbakken har en flott beliggenhet, med utsikt og sentral beliggenhet.

– Det er nærhet til alt. Tomtene ligger i et flott, stille og rolig boligområde. En topp sted å bo for familier, sier hun.

Daglig leder Jon Rye-Holmboe hos Privatmegleren er ikke sjokkert over tomteprisene i Trollbakken.

– Jeg synes prisene er høye, men ikke overraskende høy. De ligger i et populært område, og det er avgjørende for tomteprisen hva man får bygge på tomta, sier han.

LES OGSÅ: Sto i kø for leiligheter

Han mener at ved å sammenligne hva man må ut med per kvadratmeter for en leilighet i forhold til enebolig, ser ikke regnestykket så ille ut.

– Mange barnefamilier har en drøm om enebolig med hage, på samme måte som deres foreldregenerasjon hadde. Når barna er ute, flytter de over i leiligheter, sier Rye-Holmboe.