Vil utsmykke sin gamle barneskole

Marite Bockelie fikk avslag på sin røde hane, nå vil hun pynte med en gylden.

VIL UTSMYKKE GYLLENBORG: Marit Bockelie fikk nei hos arkitektene bak brannstasjonen. Nå er hun klar å utsmykke Gyllenborg barneskole. 

Bockelie-mosaikk 

nyheter

Multikunstner Marit Bockelie har over lengre tid ønsket å utsmykke brannstasjonen med ”Den røde hane” i mosaikk. Etter mye fram og tilbake, ble det satt en stopper for, ettersom arkitektene bak bygget ikke ønsket å ha den der.

LES OGSÅ: Den røde hane

Nå har Bockelie kommet fram til en ny idé, hun ønsker å sette opp en gylden hane i mosaikk på Gyllenborg skole.

– Det er jo enda bedre å ha en gylden hane på Gyllenborg. Jeg ønsker at den skal komme opp på veggen mot sør, ettersom det på nordveggen allerede er noen blinker, sier Bockelie.

Den velkjente kunstneren var for et par dager siden på besøk på Jens Johan Hjorts kontor på Rådhuset og presenterte ideen. Da hadde hun med seg tegningen av den gylne hane.

LES OGSÅ: Brenner et blått lys for rød hane

– Han synes det var en kjempeidé, men det må jo selvfølgelig bestemmes fra flere hold før noe avgjøres, sier Bockelie.

Aldri fått oppdrag fra kommunen

I likhet med ”den røde hane” er ”den gylne hane” allerede sponset av en lokal giver, som Bockelie ikke ønsker å oppgi navnet på. Det vil si at vedkommende vil betale for utsmykkingen, som vil komme på om lag 500.000 kroner.

– De får den jo gratis, eller så hadde de vel aldri hatt råd.

LES OGSÅ: Bockelie får hederspris

Bockelie er glad for at det er en som ønsker å sponse prosjektet, men synes det er veldig synd at kommunen aldri har bestilt noen utsmykninger fra henne.

– Kommunen har aldri hatt meg til å gjøre noen utsmykninger eller hentet meg inn. Man blir vel ikke profet i sin egen by, og det synes jeg er ikke er så veldig artig. De tenker vel at jeg er her bestandig, men slik er det jo ikke, sier Bockelie.

Trenger atelier

Nå håper hun at den ”gylne hane” blir vedtatt – og ekstra stas synes hun det er at den skal stå på hennes gamle skole.

– Jeg gikk der jo en gang selv. Vi jentene gikk på treskolen, ved siden av murskolen hvor guttene gikk, men vi hadde jo en del fag der også. I tillegg spilte jeg jo i folkekorpset som øvde inne på murskolen, sier Bockelie.

Men selv om planen for hanen er klar, har ikke Bockelie noe sted å lage den.

– Tidligere hadde jeg jo atelier på Mack, men det er ikke mulig lengre. Selv om jeg jo kan gjøre en del i atelieret mitt på Nesøya, er jo ikke det helt ideelt i og med at den skal henges opp i Tromsø. Så om noen har et ledig sted, med luftekanaler og boltreplass, så tar jeg det hjerteligst imot, sier Bockelie.