Ufarliggjør med grilling

Bukta og Kafe X arrangerer i år som i fjor grilling på kafeen. Det gjør de for å samle byen – alle som en.
nyheter

De siste fem årene har Kafe X i samarbeid med Buktafestivalen arrangert grillfest i bakgården på kafeen. I morgen er det duket for årets utgave av arrangementet, et arrangement daglig leder Asbjørn Larsen på Kafe X synes er svært viktig.

Les også: "Har ikke penger til å holde kafeen åpen"

– Ved å åpne opp for alle i byen i tillegg til våre brukere, bidrar dette til å ufarliggjøre gruppen vår. Det er et helt rusfritt miljø på kafeen vår, vi hjelper tidligere rusmisbrukere med å komme tilbake til samfunnet. Dette er hjertebarnet mitt og var min vei ut av rusen, forteller Larsen.

Bukta er viktig

Han håper at folk i byen, både voksne og barn derfor kommer til grillingen.

– Det aller beste med dette arrangementet er at mange flere får sjansen til å se hva det er vi gjør og hva vi jobber med. Jeg har jobbet her i snart ti år og etter at folk har vært med på dette arrangementet er ikke terskelen så høy for å komme tilbake igjen. Mange tror at de av oss som har vært rusmisbrukere er passive og ikke vil noe, men i likhet med alle andre har også vi håp og drømmer, sier Larsen.

Les også: "Skjebnesvanger tid for Kafe X"

Han mener at Buktafestivalen som samarbeidspartner er med på å hjelpe å realisere disse.

– Vi er utrolig glad for at de vil samarbeide med oss. Vi har gjennom året flere sammenkomster og under selve festivalen er veldig mange av oss frivillige. De har et veldig stort nettverk som er svært verdifullt for oss og som setter oss i kontakt med mange nye mennesker.

Forberedt på regn

Larsen mener at måten Bukta behandler deres brukere på er med på å sette en standard i samfunnet.

– Det viser at brukerne våre blir aksepterte. Det er litt rart å si dette i 2014, men bare det at folk viser deg tillit betyr enormt mye. Viser man folk tillit får man det som regel tilbake.

Og været – det bekymrer ikke Larsen seg for.

– Når man velger å legge arrangementet til datoen det er Midnight sun marathon vet man jo at det blir dårlig vær, men ingen skal bli våte hos oss. Her har vi presenning dersom det begynner å regne, forsikrer Larsen.