Arrangerte eget Sommer-OL

I hustrig sommervær ble OL-ilden tent på Lunheim i går.

LENGDEHOPP: Mathilde Wilsgaard tar sats i lengdehoppsøvelsen under gårsdagens sommer-OL for SFO.  Foto: Mats Bang Pedersen

HØYT OPPE: Helle Gulstad Kristiansen (9) fikk til et kjempehopp i lengdegropa  Foto: Mats Bang Pedersen

BALANSEKUNST: Hanna Aakervik (8) fikk testet balansen på den slakk line. Her assistert av Kristoffer Isaac.  Foto: Mats Bang Pedersen

KOMPISER: Erik Nikolaisen (8) (til venstre) og Mathias Bauge (7) stortrives på sommerolympiade.   Foto: Mats Bang Pedersen

nyheter

For fjerde året på rad ble sommer-OL for skolefritidsordningene på Lunheim, Krokelvdalen og Skjelnan arrangert i går.

Arrangementsansvaret går på rundgang mellom de tre skolene. I år var det Lunheims tur til å invitere til fest.

– Dette har blitt en flott tradisjon og vi ser at ungene koser seg, sier Heidi Norhus, baseleder på Lunheim SFO.

Støvelkast

Rundt 150 unger var i aksjon i diverse grener. Etter en høytidelig åpningsseremoni med taler og tenning av OL-ilden, ble det blant annet konkurrert i støvelkast, koppeløp, lengdehopp og slakk line.

Dagen ble avsluttet med fotballkamp med både vokse og barn i aksjon.

– Ungene finner nok disse øvelsene både utfordrende og morsomme, tror Norhus, som selv hadde tatt ansvar for grillen under gårsdagens sommerleker.

Sanseløype

Mathias Bauge (7) og Erik Nikolaisen (8), fra henholdsvis Skjelnan og Lunheim, syntes det var stas med gårsdagens sommerolympiade.

– Det var morsomt alt sammen, sier Bauge.

Ingen av guttene klarte helt å bestemme seg hvilken øvelse de likte aller best. Men etter en liten diskusjon kom de fram til en felles konklusjon:

– Sanseløypa var det aller beste. Der fikk vi bind foran øynene og smaksprøver vi måtte gjette hva var, sier Nikolaisen.

Samler skolene

Gårsdagens tradisjonsrike sommerolympiade er et prosjekt for å samle skolene på å samle SFO-ene på fastlandssiden.

– Det er kjekt å kunne møtes iblant leke sammen. Nå håper vi å få til de olympiske leker også på vinterstid, avslører Norhus.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter