Skal følge nordområdene

Rune Ytreberg går fra NRK til Dagens Næringsliv. Men fokusområdet forblir det samme.

OVERFLYTNING: Rune Ytreberg får fra NRK til Dagens Næringsliv. Foto: John Strandmo 

nyheter

I 20 år har Rune Ytreberg jobbet i statskanalen. Først for NRK Troms, deretter for Brennpunkt. I 2005 vant han og Svein Bæren SKUP-prisen for brennpunktdokumentaren Rovfiskerne om norskfinansiert rovfiske i Barentshavet. Nord-Norge og nordområdene har hele tiden vært en rød tråd. Slik kommer det til å fortsette når han bytter arbeidsgiver 1. november.

– For meg er dette kremjobben. Jeg får sjansen til å dekke viktige ting som skjer i nord, og jeg skal være med på å utvikle Dagens Næringsliv innen digital journalistikk.

LES OGSÅ: Din Taxi får ny daglig leder

Stort ansvarsområde

De siste årene har han for det meste jobbet i Brennpunkt. Han har også jobbet på NRKs mobil-lab, får å teste ut formidling av journalistikk på mobiltelefoner. Han har også holdt interne gravekurs. Nå får han ansvaret for hele Nord-Norge. En jobb han gleder seg veldig til.

– Som journalist for Dagens Næringsliv kommer jeg til å reise rundt i hele Nord-Norge og snakke med folk. Det gleder jeg meg veldig til. Det blir olje, fisk, innovasjon og utvikling. Jeg er veldig opptatt av hvordan man lager og utvikler nye ting, så det vil jeg jobbe med. Jeg kommer til å jobbe med hvordan vi skal fortelle historier på en spennende måte – for eksempel ved bruk av mobiltelefoner.

LES OGSÅ: Han skal jobbe som gratis daglig leder i Dragons

Utfordring

Ytrebergs andre etternavn er Endresen, og han overtar stillingen i Dagens Næringsliv etter Rune Endresen, som gikk til Nord24.

– Rune Endresen har gjort en veldig, veldig bra jobb, så dette blir litt som å hoppe etter Wirkola. Det er litt artig at jeg som heter Rune Endresen Ytreberg overtar stillingen hans.

Norske aviser står midt oppe i en stor krise med inntektssvikt og store kuttprosesser. Mange journalister kommer til å måtte gå fra jobbene sine de neste årene. Dette bekymrer ikke Ytreberg nevneverdig.

– Du kan si at jeg gikk fra en veldig trygg jobb i NRK. Men jeg har tro på Dagens Næringsliv. Da denne sjansen bød seg kunne jeg ikke si nei. Man kan ikke leve i redsel for at ting skal gå galt, man må bare satse og håpe på det beste.