Hasteutredning av ny skytebane

Forutsetningene for å legge byens nye skytebane til Kjoselvdalen skal hurtigutredes i sommer.

STARTER ARBEIDET: Byrådet starter arbeidet med å utrede utvidelse av skytebanen i Kjoselvdalen. Blant annet skal man finne ut om det er mulig å flytte leirdueskytingen fra Tromsdalen til Kjoselvdalen.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Kommunestyret fattet for to uker siden vedtak om å flytte byens skyttermiljø til skytebanen i Kjoselvdalen.

LES MER: Grunneier sjokkert over skytebanevedtak

I mandagens arbeidsmøte i byrådet ble det satt i gang arbeid med å utrede hvorvidt dette er gjennomførbart uten omfattende reguleringsendringer, forteller politisk rådgiver for finansbyråden – Peter Reinholdtsen.

Vil skaffe oversikt

– Vi skal prøve å skaffe oss oversikt over hva vi kan og må gjøre. Vi vil antakelig bruke ekstern ekspertise for å finne dette ut, sier han.

Rent konkret betyr det at byrådet vil la eksperter se på om det er mulig å flytte leirdueskytingen til Kjoselvdalen.

LES OGSÅ: Her blir det skytebane

– Vi skal se om det er plass til skeet- og trapskyting i dagens anlegg – eller om vi må gjøre en utvidelse av skytebanen, sier Reinholdtsen.

Tidligere utredninger har vist at det ikke har vært plass til en slik utvidelse innenfor avgrensningene for dagens skytebane.

Omregulering

– Om vi ikke får plass med leirduebanen må vi gjøre en omregulering av hele skytebanen – og en slik omregulering må skje etter dagens regler for skytebaner som er langt strengere enn da Kjoselvdalen ble anlagt, sier Reinholdtsen.

LES OGSÅ: Frykter søksmål - vil likevel stenge skytebanen

Blant annet er reglene for støyskjerming strengere.

– Derfor kan vi med sikkerhet si at det vil bli mindre støyplager for naboene dersom vi må bygge ny skytebane, sier han.

Reinholdtsen håper at det skal gå raskt å få avklart om man kan holde seg innenfor dagens skytebaneområde eller ei – selv om han ikke tør å spå om en tidsplan.

– Vi vil prøve å jobbe så raskt som mulig nå i sommer. Vi kjører det remmer og tøyler holder, sier han.